Debian GNU/Linux 4.0 -- Notele de lansare pentru Etch-și-jumătate (Etch-And-A-Half)

Introducere

În versiunea intermediară Debian 4.0r4 au fost adăugate pachete suplimentare pentru a mări setul de componente hardware suportate de Debian 4.0 (etch). Acestea includ pachete pe baza nucleului Linux 2.6.24 și drivere pentru sistemul de ferestre X. Instalarea pachetelor suplimentare nu este necesară și nu se va face automat. Această actualizare nu reprezintă o schimbare în suportul pachetelor existente.

Nucleul existent, bazat pe 2.6.18, va fi și în continuare nucleul implicit pentru versiunea etch.

Pachete noi

Pachete actualizate din etch

Câteva pachete existente din etch au fost actualizate pentru a adăuga suport pentru dispozitive noi și pentru compatibilitate cu nucleul 2.6.24:

Instalarea versiunii Etch-și-jumătate

Începând cu această versiune sunt două metode pentru instalarea versiunii Debian 4.0 (etch).

  1. Instalare folosind programul de instalare Debian 4.0 (etch)
    Dacă componentele dumneavoastră sunt suportate suficient de instalatorul standard etch puteți folosi medii obișnuite de instalare etch pentru a instala sistemul și după aceea să migrați la nucleul etch-și-jumătate. Această opțiune este cea mai bună pentru utilizatorii care au deja un sistem instalat cu etch sau nu doresc să obțină medii de instalare noi, dar doresc să adauge componente care nu sunt suportate decât de nucleul etch-și-jumătate.
    Informații despre obținerea și folosirea programului de instalare Debian 4.0 (etch) sunt disponibile aici.
  2. Instalare folosind programul de instalare curent Debian lenny
    Începând cu Beta 2, programul de instalare lenny folosește un nucleu foarte asemănător cu cel din etch-și-jumătate și are un mod de compatibilitate pentru instalarea versiunii etch. Această opțiune este cea mai bună pentru utilizatorii a căror componente sunt suportate de nucleul din etch-și-jumătate dar nu sunt suportate de programul de instalare etch obișnuit. Informații despre obținerea și utilizarea unui instalator bazat pe lenny sunt disponibile aici.

Limitări

Note specifice anumitor componente