4.1. Hivatalos Debian GNU/Linux CD-ROM készletek

A Debian GNU/Linux legegyszerűbb telepítése a Hivatalos Debian CD-ROM Készlet segítségével lehetséges. Ez boltban is megvásárolható (lásd a CD-forgalmazók oldalát). A CD-ROM képek letölthetők egy Debian tükörről is, így egy közepes hálózati kapcsolattal és egy CD-íróval a CD-ROM készlet egyénileg is elkészíthető.

Ha a géped nem támogatja a CD lemezről indítást, noha van CD készleted, más módszerek is léteznek például: flopi lemez, merevlemez, usb tár, hálózati indítás, vagy a kernel kézi betöltése a CD lemezről a rendszer telepítő indításához. A más módszerű indításhoz szükséges fájlok is rajta vannak a CD lemezen; a Debian hálózati archívum és a CD mappa-szervezése egyezik. Így, mikor alább az indításhoz szükséges archívum fájl ösvényeket látod, e fájlok a CD egyező könyvtáraiban és alkönyvtáraiban vannak.

Mihelyst a telepítő elindult, minden fájlt megtalál a CD lemezen.

Ha nincs CD-készleted, le kell töltened a telepítő rendszer fájlokat és elhelyezni őket flopi lemezen vagy merevlemezen vagy usb táron vagy egy kapcsolódó gépen így erről indítható a telepítő.