Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 4.0 ("etch"), Intel x86
Note subsol

1

Versiunea este trecută pe prima pagină a variantei PDF și în notele de subsol ale variantei HTML

2

cu unele module din GNOME 2.16

3

vechea adresă volatile.debian.net va rămâne și ea, pentru moment, validă.

4

Fanionul filetype ar trebui să fie deja activ la majoritatea sistemelor de fișiere, poate cu excepția sistemelor instalate înainte de sarge.

5

Este posibil ca unele pachete (rare) să nu mai funcționeze corect cu un nucleu 2.4; a se vedea Anumite aplicații ar putea să nu mai funcționeze cu un nucleu 2.4, Secţiunea 5.1.2.

6

Această facilitate poate fi dezactivată prin adăugarea parametrului panic=0 la parametrii de inițializare a sistemului.

7

Sistemul de administrare a pachetelor din Debian în mod normal nu permite unui pachet să elimine sau să înlocuiască un fișier deținut de un alt pachet, decât dacă a fost definit să înlocuiască acel pachet.

8

Rulând această comandă la începutul procedeului de actualizare ar putea genera o eroare, din motive descrise în secțiunile următoare. În acest caz va trebui să așteptați până când ați făcut o actualizare de sistem minimală conform Actualizare minimală de sistem, Secţiunea 4.5.4 și a-ți actualizat nucleul conform Actualizarea Nucleului, Secţiunea 4.5.5 înainte de a rula această comandă pentru a estima spațiul pe disc.

9

Această comandă va determina dacă trebuie să aveți instalate libfam0 și xlibmesa-glu și le va selecta automat pentru dumneavoastră:

   # aptitude install x11-common \
      $(dpkg-query --showformat '${Package} ${Status}\n' -W libfam0c102
      xlibmesa-glu \ | grep 'ok installed $' | sed -e's/ .*//; s/c102//')

10

puteți încărca static modulele de nucleu necesare pentru sistem prin configurarea /etc/modules

11

Acele reguli sunt generate automat de script-ul /etc/udev/rules.d/z45_persistent-net-generator.rules pentru a avea nume persistente pentru interfețe de rețea. Sțergeți această legătură simbolică pentru a dezactiva numirea persistentă pentru NIC-uri de către udev.

12

Pentru mai multe informații în legătură cu codurile de eroare ale lui lilo a se vedea The Linux Bootdisk HOWTO.

13

Sau cel puțin atât timp cât nu apare o altă versiune în acel interval. În mod tipic, doar două versiuni stabile sunt suportate la un moment dat.

14

Va porni nucleul, dar va eșua încercând să monteze sistemul de fișiere rădăcină și va abandona cu eroarea "waiting for root filesystem" (se așeaptă sistemul de fișiere rădăcină) urmat de "unable to mount /dev/hdX .. not found" (montarea lui /dev/dev/hdX nu a reușit.. nu a fost găsit). Puteți folosi consola initramfs pentru a corecta această problemă, după ce identificați numele noi ale dispozitivelor în mesajele de pornire ale nucleului sau prin revizuirea conținutului lui /dev/disk.


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 4.0 ("etch"), Intel x86

$Id: release-notes.ro.sgml,v 1.312 2007-08-16 22:24:38 jseidel Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (actual), Frans Pop (actual), Andreas Barth (actual), Javier Fernández-Sanguino Peña (actual), Steve Langasek (actual)
debian-doc@lists.debian.org