Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 4.0 ("etch"), IA-64
Note subsol

1

Versiunea este trecută pe prima pagină a variantei PDF și în notele de subsol ale variantei HTML

2

cu unele module din GNOME 2.16

3

vechea adresă volatile.debian.net va rămâne și ea, pentru moment, validă.

4

Fanionul filetype ar trebui să fie deja activ la majoritatea sistemelor de fișiere, poate cu excepția sistemelor instalate înainte de sarge.

5

Este posibil ca unele pachete (rare) să nu mai funcționeze corect cu un nucleu 2.4; a se vedea Anumite aplicații ar putea să nu mai funcționeze cu un nucleu 2.4, Secţiunea 5.1.2.

6

Această facilitate poate fi dezactivată prin adăugarea parametrului panic=0 la parametrii de inițializare a sistemului.

7

Sistemul de administrare a pachetelor din Debian în mod normal nu permite unui pachet să elimine sau să înlocuiască un fișier deținut de un alt pachet, decât dacă a fost definit să înlocuiască acel pachet.

8

Rulând această comandă la începutul procedeului de actualizare ar putea genera o eroare, din motive descrise în secțiunile următoare. În acest caz va trebui să așteptați până când ați făcut o actualizare de sistem minimală conform Actualizare minimală de sistem, Secţiunea 4.5.4 și a-ți actualizat nucleul conform Actualizarea Nucleului, Secţiunea 4.5.5 înainte de a rula această comandă pentru a estima spațiul pe disc.

9

Această comandă va determina dacă trebuie să aveți instalate libfam0 și xlibmesa-glu și le va selecta automat pentru dumneavoastră:

   # aptitude install x11-common \
      $(dpkg-query --showformat '${Package} ${Status}\n' -W libfam0c102
      xlibmesa-glu \ | grep 'ok installed $' | sed -e's/ .*//; s/c102//')

10

puteți încărca static modulele de nucleu necesare pentru sistem prin configurarea /etc/modules

11

Acele reguli sunt generate automat de script-ul /etc/udev/rules.d/z45_persistent-net-generator.rules pentru a avea nume persistente pentru interfețe de rețea. Sțergeți această legătură simbolică pentru a dezactiva numirea persistentă pentru NIC-uri de către udev.

12

Sau cel puțin atât timp cât nu apare o altă versiune în acel interval. În mod tipic, doar două versiuni stabile sunt suportate la un moment dat.


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 4.0 ("etch"), IA-64

$Id: release-notes.ro.sgml,v 1.312 2007-08-16 22:24:38 jseidel Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (actual), Frans Pop (actual), Andreas Barth (actual), Javier Fernández-Sanguino Peña (actual), Steve Langasek (actual)
debian-doc@lists.debian.org