5.1. Asentimen käynnistäminen suoritinperheellä Mipsel

5.1.1. Käynnistys TFTP:llä

5.1.1.1. Cobaltin käynnistys TFTP:llä

Tarkkaan ottaen Cobalt ei käytä TFTP:tä vaan NFS:ää. On asennettava NFS-palvelin ja tallennettava asentimen tiedostot hakemistoon /nfsroot. Cobaltia käynnistettäessä on painettava oikeaa ja vasenta kohdistinnäppäintä samaan ajkaa jolloin laite käynnistyy verkosta NFS:llä. Sitten ruudulla näkyy useita valintoja. Asennustapoja on seuraavat kaksi:

  • SSH:lla (oletus): tässä tapauksessa asennin tekee verkkoasetukset DHCP:llä ja käynnistää SSH-palvelimen. Se näyttää sitten satunnaisen salasanan ja muuta kirjautumistietoa (kuten IP-osoitteen) Cobaltin LCD-näytöllä. Kun laitteeseen kirjaudutaan SSH:lla voidaan asennus aloittaa.

  • Sarjapäätteellä: Käytä nollamodeemikaapelia Cobaltin sarjaportissa (käytä 115200 bittiä sekunnissa) ja tee asennus tällä tavoin. Tämä ei ole mahdollista Qube 2700 (Qube1) -koneilla, koska niissä ei ole sarjaporttia.

5.1.1.2. Broadcom BCM91250A: ja BCM91480B:n käynnistäminen TFTP:llä

Broadcomin testiemolevyillä BCM91250A ja BCM91480B on ladattava SiByl-käynnistyslatain TFTP:llä, se sitten lataa ja käynnistää Debianin asentimen. Useimmissa tapauksissa noudetaan ensin IP-osoite DHCP:llä mutta on mahdollista asettaa kiinteä osoite. DHCP otetaan käyttöön seuraavalla CFE-kehotteeseen kirjoitettavalla komennolla:

ifconfig eth0 -auto

Kun IP-osoite on saatu, ladataan SiByl tällä komennolla:

boot 192.168.1.1:/boot/sibyl

Komennossa oleva IP-osoite on korvattava TFTP-palvelimen nimellä tai IP-osoitteella. Tämän komennon jälkeen asennin ladataan automaattisesti.

5.1.2. Käynnistysparametrit

5.1.2.1. Cobaltin käynnistys TFTP:llä

Käynnistysparametreja ei voi antaa suoraan. On muokattava tiedostoa /nfsroot/default.colo NFS-palvelimella ja lisättävä parametrit muuttujaan args.

5.1.2.2. Broadcom BCM91250A: ja BCM91480B:n käynnistäminen TFTP:llä

CFE-kehotteessa ei voi suoraan antaa käynnistysparametreja. On muokattava tiedostoa /boot/sibyl.conf TFTP-palvelimella ja lisättävä parametrit muuttujaan extra_args.