A.2. A telepítő indítása

A Debian-CD csapat biztosít debian-installer programot adó CD-képeket a Debian CD oldalon. További adatok a CD-képek letöltéséről: 4.1. szakasz - Hivatalos Debian GNU/Linux CD-ROM készletek.

Egyes telepítő módok a CD-képektől eltérő képeket kívánnak. 4.2.1. szakasz - A telepítő képek fellelése leírás szól a képek eléréséről a Debian tükrökön.

Az alábbi alfejezetek leírják, mely képek kellenek az egyes telepítő módokhoz.

A.2.1. CD-ROM

2 hálózati telepítő CD-kép van, mely a etch telepítésére használható a debian-installer eszközzel. E képek célja a CD-ről való indítás és további csomagok telepítése hálózatról, ezért neve: 'netinst'. A teljes netinst kép tartalmazza az alap csomagokat az úgynevezett 'business card' kép esetében ezeket is a hálózatról kell letölteni. Teljes CD-kép is letölthető, ekkor az alaptelepítéshez nem lesz szükséged hálózatra. A CD készlet első CD-képe elég lehet, de jellemzően a 2.-4. CD-képen még vannak magyar kiegészítők.

Töltsd le a választott típust és írd ki egy CD lemezre.

A.2.2. Floppi

Ha nem tudsz CD lemezről indítani, akár flopiról is telepítheted a Debian rendszert. Szükség lesz majd a floppy/boot.img és floppy/root.img fájlra és legalább egy meghajtó lemezre.

Az indító floppi a boot.img nevű. E floppi indítása után kérni fogja a 2. lemezt — itt használd majd a root.img nevűt.

Ha hálózati telepítést tervezel, általában a floppy/net-drivers-1.img fájl is kell majd. A PCMCIA vagy USB hálózathoz és pár kevésbé általános hálózati kártyához pedig a floppy/net-drivers-2.img.

Ha van egy jól megírt CD-lemezed és a CD-eszközöd is jó, de nem tudsz róla indítani, mert különleges programot igényel, akkor indíts a floppikról és használd a floppy/cd-drivers.img floppit, hogy onnan már a CD-lemezről telepíthess.

A floppi lemezek a legmegbízhatatlanabb médiumok közé tartoznak, készül fel sok rossz flopira (lásd a 5.3.2. szakasz - Flopi lemezek megbízhatósága) részt. Minden .img fájlt külön floppira kell írnod; használatod dd parancsot a /dev/fd0 eszközre íráshoz vagy más módot (lásd a 4.3. szakasz - Flopik készítése lemez képekből részt a részletekért).

A.2.3. Indítás hálózatról

A debian-installer indítása teljesen hálózatról is végezhető. A hálózati indítás módjai mind a gép és a hálózati indítás beállításaitól függenek. A netboot/ könyvtárban lévő fájlok használhatók a debian-installer hálózati indításához.

A.2.4. Indítás merevlemezről

Létező merevlemezről is indítható a telepítő, melyen most más OS van. Töltsd le a hd-media/initrd.gz, hd-media/vmlinuz és egy Debian CD kép fájlt a gyökérbe. A CD kép nevének vége legyen .iso. Ez az initrd indítás. Az