2.6. Verkkolaitteet

Melkein kaikilla Linux-ytimen tukemilla verkkokortteilla (NIC) pitäisi olla tuki myös käynnistyslevyillä. Laiteajuri saattaa olla moduuli, joka tavallisesti ladataan automaattisesti.

Tähän kuuluu paljon perus-PCI-kortteja (järjestelmille joissa on PCI) ja seuraavat Sunin tekemät NIC:it:

2.6.1. Laiteohjelmistoa tarvitsevat ajurit

Asennusjärjestelmä ei tällä hetkellä tue laiteohjelmiston noutamista. Tämä tarkoittaa, että mikään verkkokortti jonka ajuri vaatii laiteohjelmiston lataamista ei ole oletusarvoisesti tuettu.

Jos mitään muuta verkkokorttia ei ole käytettävissä asennuksen aikana, on Debian GNU/Linuxin asentaminen silti mahdollista viralliselta romppu- tai DVD-otokselta. Käytä valintaa joka jättää verkkoasetukset tekemättä ja asenna käyttäen vain rompulla/DVD:llä olevia paketteja. Voit sitten asentaa tarvittavan ajurin ja laiteohjelmiston kun asennus on valmis (uudelleenkäynnistyksen jälkeen) ja tehdä verkon asetukset itse. Huomaa, että laiteohjelmisto ei ehkä ole samassa paketissa kuin ajuri eikä ehkä ole saatavilla Debian GNU/Linuxin pääjakelusta.

Jos itse ajuri on tuettu, saattaa olla mahdollista näyttää verkkokorttia myös asennuksen aikana kopioimalla laiteohjelmisto joltain taltiolta hakemistoon /usr/lib/hotplug/firmware. Älä unohda kopioida laiteohjelmistoa samaan paikkaan myös asennettavassa järjestelmässä ennen uudelleenkäynnistystä asennuksen lopussa.

2.6.2. Laitealustan SPARC tunnettuja vikoja

Muutamia tiettyjen verkkokorttien vikoja on syytä mainita tässä.

2.6.2.1. tulip- ja dfme-ajurien välinen ristiriita

On erilaisia PCI-verkkokortteja joilla on sama PCI-tunniste, mutta jotka käyttävä eri ajuria, vaikkakin ajurit ovat lähisukulaisia. Jotkin kortit toimivat tulip-ajurilla, toiset dfme-ajurilla. Koska korteilla on sama tunniste, ydin ei pysty erottamaan niitä toisistaan eikä ole varmaa kumpi ajuri ladataan. Jos ajuri sattuu olemaan väärä, verkkokortti ei ehkä toimi tai toimii huonosti.

Tämä on yleinen pulma Netra-koneilla joissa on Davicom (DEC-Tulip yhteensopiva) verkkokortti. Tässä tapauksessa tulip-ajuri on luultavasti oikea. Asennuksen aikana tämä ratkaistaan vaihtamalla komentotulkkiin ja poistamalla väärä ajurimoduuli komennolla modprobe -r moduuli (tai molemmat, jos molemmat ovat ladattuna). Tämän jälkeen voidaan oikea moduuli ladata komennolla modprobe moduuli.

2.6.2.2. Sun B100 blade

cassini-verkkoajuri ei toimi Sun B100 blade -järjestelmissä.