5.1. A telepítő indítása SPARC architektúrán

5.1.1. Indítás TFTP segítségével

A hálózati indítás egy hálózati kapcsolatot és egy TFTP hálózati indító kiszolgálót igényel (DHCP, RARP vagy BOOTP).

A hálózati indítást támogató telepítő mód leírása itt található: 4.4. szakasz - Fájlok előkészítése TFTP hálózati indításhoz.

On machines with OpenBoot, simply enter the boot monitor on the machine which is being installed (see 3.6.1. szakasz - Invoking OpenBoot). Use the command boot net to boot from a TFTP and RARP server, or try boot net:bootp or boot net:dhcp to boot from a TFTP and BOOTP or DHCP server.

5.1.2. Indítás egy CD-ROM lemezről

A legtöbb felhasználó számára a legegyszerűbb mód a Debian CD-készlet használata. Ha van egy CD-készleted és a géped támogatja a CD-lemezről indítást, akkor minden csodás. Egyszerűen tedd be a CD-lemezt, indítsd róla a gépet és végezd el a telepítést, erről a következő fejezet súg.

Egyes CD-eszközök különleges meghajtókat igényelnek és elérhetetlenek lehetnek a telepítő első lépéseiben. Ha a CD-lemezről indítás szokásos módja nem működik a gépeden, nézd át újra e fejezetet és olvasd el az eltérő kernelekről és telepítő módokról szóló részeket, mely megoldja ezt.

Még abban az esetben is, ha nem tudsz CD-ROM lemezről indítani, valószínűleg képes leszel a Debian rendszer összetevőit és a kívánt csomagokat telepíteni ezekről. Egyszerűen indíts más médiumról, például flopiról. Az operációs rendszer, alaprendszer és tetszőleges további csomagok telepítésekor a telepítő rendszert a CD-ROM meghajtóra irányíthatod.

Ha gondjaid vannak ez indítással, lásd az 5.3. szakasz - Hibák elhárítása a telepítő folyamat során részt.

Most OpenBoot versions support the boot cdrom command which is simply an alias to boot from the SCSI device on ID 6 (or the secondary master for IDE based systems).

5.1.3. Indítás flopikról

Floppy images are currently only available for sparc32, but, for technical reasons, not for official releases. (The reason is that they can only be built as root, which is not supported by our build daemons.) Look under „daily built images” on the Debian Installer project website for links to floppy images for sparc32.

To boot from floppy on a Sparc, use

Stop-A -> OpenBoot: "boot floppy"

Be warned that the newer Sun4u (ultra) architecture does not support floppy booting. A typical error message is Bad magic number in disk label - Can't open disk label package.

Several Sparcs (e.g. Ultra 10) have an OBP bug that prevents them from booting (instead of not supporting booting at all). The appropriate OBP update can be downloaded as product ID 106121 from http://sunsolve.sun.com.

Ha flopiról indítanál, de ehhez hasonló üzeneteket kapsz:

Fatal error: Cannot read partition
Illegal or malformed device name

lehet, hogy a flopi indítás egyszerűen nem támogatott e gépen.

5.1.4. IDPROM üzenetek

Ha „IDPROM” gondokról szóló üzenetek miatt nem tudsz indítani, lehet, hogy az NVRAM elem, mely a firmware beállításait tartalmazza, lemerült. Lásd a Sun NVRAM GYIK címet több adatért.