[ înapoi ] [ Sumar ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ înainte ]


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 4.0 ("etch"), SPARC
Anexa A - Gestionarea sistemului sarge


Această anexă conține informații despre cum să vă asigurați că puteți instala sau actualiza pachete sarge înainte de a actualiza la etch. Aceast lucru ar trebui să fie necesar doar în anumite situații.


A.1 Actualizarea sistemului sarge

Practic aceasta nu este diferită de altă actualizare pe care ați efectuat-o pentru sarge. Singura diferență este că trebuie să vă asigurați mai întâi că lista de pachete conține încă pachete sarge, după cum se explică în Verificarea listei de surse, Secţiunea A.2.

Dacă actualizați sistemul dumneavoastră folosind un sit-oglindă Debian, atunci sistemul va fi actualizat automat la ultima versiune intermediară de sarge.


A.2 Verificarea listei de surse

Dacă oricare dintre liniile din /etc/apt/sources.list se referă la 'stable', înseamnă că utilizați efectiv etch. Dacă ați rulat deja apt-get update, puteți încă da înapoi urmând procedurile de mai jos.

Dacă, de asemenea, aveți instalate pachete din etch, probabil nu mai are rost să mai instalați pachete din sarge. În acest caz va trebui să vă decideți dacă doriți să continuați sau nu. Este posibil să reveniți la versiuni anterioare ale pachetelor, însă aceast subiect nu este acoperit aici.

Deschideți (ca root) fișierul /etc/apt/sources.list cu editorul dumneavoastră preferat și verificați toate liniile care încep cu deb http: sau deb ftp: dacă se referă la "stable". Dacă ați găsit vreuna, schimbați stable în sarge.

Dacă aveți linii care încep cu deb file:, va trebui să verificați dacă locația la care se referă conține o arhivă sarge sau etch.

Important! Nu schimbați nici o linie care începe cu deb cdrom:. Dacă faceți aceast lucru, veți invalida linia și va trebui să rulați din nou apt-cdrom. Nu vă alarmați dacă o sursă 'cdrom' se referă la "unstable". Chiar dacă este confuz, acest lucru este normal.

Dacă ați efectuat modificări, salvați fișierul și executați

     # apt-get update

pentru a actualiza lista de pachete.


[ înapoi ] [ Sumar ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ înainte ]


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 4.0 ("etch"), SPARC

$Id: release-notes.ro.sgml,v 1.312 2007-08-16 22:24:38 jseidel Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (actual), Frans Pop (actual), Andreas Barth (actual), Javier Fernández-Sanguino Peña (actual), Steve Langasek (actual)
debian-doc@lists.debian.org