Nadogradnja do Debiana 2.0 na x86 strojevima

Kako biste izbjegli probleme u nadograđivanju paketa pomoću dpkga, dselecta ili dftpa (zahvaljujući mogućim libc5/libc6 sukobima), preporuča se poseban postupak nadograđivanja. Taj postupak opisuje ovaj dokument.

Postoji nekoliko načina nadogradnje s ranije verzije:

 1. autoup.sh
  Ovo je skripta koja će nadograditi programe u točnom redoslijedu i čak umjesto vas skinuti debove. Zbog stalnih promjena u arhivi postoji tar arhiva paketa dostupnih u vrijeme zadnjeg izdavanja autoup.sh. Može se naći na sljedećim mjestima:
 2. apt-get
  Ovo je dio za naredbeni red Debianovog budućeg upravitelja paketima. Zna kako poredati pakete, a uzet će ih iz lokalne arhive ili http i ftp poslužitelja. Sposoban je sjediniti informacije s nekoliko mjesta, pa možete zajedno koristiti CD, svjež mirror i non-US poslužitelj za najbolju mješavinu brzine, različitosti i najnovijih verzija. Jednostavno pokrenite `apt-get update; apt-get dist-upgrade'. `Bo' verzija je na: http://archive.debian.org/debian/dists/hamm/main/upgrade-i386/. Bo verzija apt-geta je dobro testirana. apt-get počinje biti službeni dio sustava pakiranja u slinku.
 3. Ručno
  HOWTO se može naći na: $HOME/releases/hamm/autoup/libc5-libc6-Mini-HOWTO.html, no, pošto autoup.sh jednostavno automatizira ovaj postupak, ovo je najnezgrapnija mogućnost.

Pitanja i odgovori

P: Zašto ne bih jednostavno koristio dselectovu ftp metodu kao obično?
O: Neće točno poredati instalaciju paketa pa ne može jamčiti glatku
  nadogradnju. Radi se na APT-u, novom sučelju za dpkg. Uz apt, sve buduće
  nadogradnje će biti lakše nego ikad prije i neće patiti od takvih
  nezgrapnosti.

P: U redu, završio sam nadogradnju, smijem li opet raditi stvari?
O: Da, možete opet koristiti dselect.