Opwaarderen naar Debian 2.0 op x86-machines

Om problemen te voorkomen bij het opwaarderen van pakketten via dpkg, dselect of dftp (vanwege mogelijke conflicten tussen libc5 en libc6), wordt een speciale opwaarderingsprocedure aanbevolen. Dit document beschrijft die procedure.

Er zijn verschillende manieren om op te waarderen vanaf een eerdere versie:

 1. autoup.sh
  Dit is een script dat de programma's in de juiste volgorde opwaardeert en zelfs de deb's voor u downloadt. Vanwege de voortdurende wijzigingen aan het archief, wordt een tar-archief geleverd van de pakketten die beschikbaar waren op het moment dat autoup.sh voor het laatst werd uitgebracht. Dit is beschikbaar op de volgende sites:
 2. apt-get
  Dit is het commandoregelgedeelte van het toekomstige programma voor pakketbeheer van Debian. Het is in staat de pakketten juist te ordenen en zal ze downloaden van een lokaal archief en van http- en ftp-sites. Het kan de informatie van verschillende sites samenvoegen, zodat u een cd, een up-to-date spiegelserver en een niet-Amerikaanse site kunt gebruiken voor de beste mix van snelheid, variatie en de nieuwste versies. Geef gewoon de opdrachten 'apt-get update; apt-get dist-upgrade'. De versie van 'Bo' is te vinden op: http://archive.debian.org/debian/dists/hamm/main/upgrade-i386/. De versie van apt-get in Bo is goed getest. apt-get maakt officieel deel uit van het verpakkingssysteem vanaf slink.
 3. Handmatig
  Er is een HOWTO te vinden op: $HOME/releases/hamm/autoup/libc5-libc6-Mini-HOWTO.html, maar aangezien het script autoup.sh dit proces gewoon automatiseert, is dit de minst handige keuzemogelijkheid.

Vragen en antwoorden

V: Waarom niet gewoon zoals normaal de ftp-methode van dselect gebruiken?
A: Die kan de pakketinstallatie niet correct ordenen, zodat geen vloeiende
  opwaardering gegarandeerd kan worden. Er wordt gewerkt aan APT, een nieuw
  front-end voor dpkg. Met apt zullen alle toekomstige opwaarderingen
  eenvoudiger zijn dan ooit en zullen ze niet lijden onder dit soort ongemakken.

V: Oké, Ik voerde de opwaardering uit, kan ik weer veilig dingen doen?
A: Ja, u kunt dselect opnieuw gebruiken.