Instalarea Debian 8.11

Pentru a instala Debian 8.11 (jessie), descarcă oricare dintre urmatoarele imagini (toate imaginile CD/DVD i386 and amd64 pot fi folosite și pe dispozitive USB):

Imagini CD netinst (în jur de 150-280 MB)

Blu-ray (via jigdo)

Alte imagini (netboot, dispozitiv usb flexibil etc.)

Dacă sistemul tau are hardware ce necesită firmware non-liber pentru drivere, poți folosi una dintre arhivele de pachete ce conțin firmware des utilizat sau să descarci o imagine neoficială ce include aceste drivere non-libere. Instrucțiunile de utilizare pentru aceste arhive și informații generale despre cum să încarci firmware-ul îm timpul instalării pot fi găsite în Ghidul de Instalare (vezi documentația de mai jos).

Imagini CD netinst (în jur de 240-290 MB) non-libere ce conțin firmware

Observații

Documentație

Dacă vrei să citești un singur document înainte de instalare, citește Installation Howto, un ghid pas-cu-pas pentru procesul de instalare. Altă documentație utilă:

Erată

Aceasta este o listă de probleme curente ale instalatorului ce vine cu sistemul Debian 8.11. Dacă ai o problemă în timpul instalării Debian care nu este listată aici, te rugam să ne trimiți un raport de instalare ce descrie problema sau verifică paginile wiki pentru alte probleme.

Erată pentry lansarea 8.0

Instalările pentru desktopuri nu funcționează folosind doar CD#1
Din cauza problemelor cu spațiul de pe primul CD, nu toate pachetele pentru mediul grafic GNOME încap pe CD#1. Pentru a instala cu success, folosește mai multe pachete sursă (de exemplu un al doilea CD sau o oglindă) sau folosește un DVD.
Stare: Este improbabil că se vor face eforturi pentru a adăuga mai multe pachete pe CD#1.
Mesajele de inițializare Powerpc sunt învechite
Bug (defect) #783569: CD-urile powerpc încă descriu cum să folosești linia de comandă pentru a selecta un desktop, acest lucru este învechit - se folosește meniu-ul tasksel.
Stare: Remediat în 8.1
Probleme cu instalarea mai multor medii grafice în același timp
Bug #783571: Nu este posibil să instalezi GNOME și Xfce în același timp. Există un conflict în dependințele pachetelor ce nu permite instalarea.
Stare: Remediat în 8.1