Debian 8 -- Problemen Rapporteren

Met de Notities bij de Release

Fouten in de Notities bij de Release moeten gerapporteerd worden als bug tegen het pseudo-pakket release-notes. Discussie met betrekking tot dat document wordt gecoördineerd via de mailinglijst debian-doc op <debian-doc@lists.debian.org>. Als u problemen vindt in verband met het document die niet geschikt zijn voor een bug, kunt u waarschijnlijk beter de lijst mailen.

Met de installatie

Als u een probleem heeft met het installatiesysteem, rapporteer dan bugs tegen het pakket installation-reports. Vul het rapportsjabloon in om ervoor te zorgen dat u alle benodigde informatie opneemt.

Indien u suggesties of correcties heeft voor de Installatiehandleiding, dan zou u deze moeten rapporteren als bugs tegen installation-guide, dat het broncodepakket is waarin de documentatie wordt onderhouden.

Als u problemen heeft met het installatiesysteem die niet geschikt zijn voor een bug (bijv. u bent niet zeker of het echt een bug is of niet, het is onduidelijk welk deel van het systeem voor het probleem zorgt, enz.) kunt u waarschijnlijk het beste een email sturen naar de mailinglijst <debian-boot@lists.debian.org>.

Met een upgrade

Als u problemen ondervindt bij het opwaarderen van uw systeem vanaf een vorige release, dan kunt u een bug indienen tegen het pakket upgrade-reports, dat het pseudo-pakket is dat wordt gebruikt om die informatie bij te houden. Voor meer informatie over het indienen van opwaarderingsrapporten kunt u de Notities bij de release lezen.

Andere problemen

Als u na de installatie problemen heeft met het systeem, moet u proberen het pakket op te sporen dat de problemen veroorzaakt en een bugrapport indienen tegen dat pakket.