5.1. Arrencada de l'instal·lador en l'arquitectura ARM

5.1.1. Arrencada amb el TFTP

Per arrencar des de la xarxa necessitareu una connexió i un servidor d'arrencada de xarxa TFTP (DHCP, RARP o BOOTP).

El mètode d'instal·lació per suportar l'arrencada de la xarxa és descriu a Secció 4.3, “Preparació dels fitxers per a l'arrencada en xarxa TFTP”.

5.1.1.1. Arrencada amb el TFTP a Netwinder

Els Netwinder tenen dues interfícies de xarxa: una a 10Mbps compatible amb targetes NE2000 (normalment referida com eth0) i una targeta Tulip a 100Mbps. Podeu tenir problemes a l'hora de carregar la imatge via TFTP si feu servir la targeta de 100Mbps, així que es recomana usar la de 10Mbps (etiquetada com 10 Base-T).

Nota

Necessiteu NeTTrom 2.2.1 o posterior per arrencar el sistema d'instal·lació, i la versió recomanada és 2.3.3. Malauradament, els fitxers de microprogramari no estan actualment disponibles per a descarregar per problemes de llicència. Si aquesta situació canvia, potser podreu trobar noves imatges a http//www.netwinder.org/.

Quan arrenqueu el vostre Netwinder teniu que interrompre el procés d'arrencada durant el compte enrere. Això permetrà especificar alguns paràmetres del microprogramari necessaris per arrencar l'instal·lador. Primer de tot, comenceu per carregar els paràmetres predeterminats:

  NeTTrom command-> load-defaults

Després d'això, haureu de configurar la xarxa, ja sigui amb una adreça estàtica:

  NeTTrom command-> setenv netconfig_eth0 flash
  NeTTrom command-> setenv eth0_ip 192.168.0.10/24

on 24 és el número de bits especificats a la màscara de xarxa, o una adreça dinàmica:

  NeTTrom command-> setenv netconfig_eth0 dhcp

Podeu necessitar també configurar els paràmetres route1 si el servidor TFTP no és a la subxarxa local. Seguint amb aquestes opcions, haureu d'especificar el servidor TFTP i la ubicació de la imatge. Podeu aleshores desar la configuració a memòria flaix.

  NeTTrom command-> setenv kerntftpserver 192.168.0.1
  NeTTrom command-> setenv kerntftpfile boot.img
  NeTTrom command-> save-all

Ara indiqueu el microprogramari que la imatge TFTP ha d'arrencar:

  NeTTrom command-> setenv kernconfig tftp
  NeTTrom command-> setenv rootdev /dev/ram

Si voleu usar la consola sèrie per instal·lar el vostre Netwinder, també necessitareu afegir el següent paràmetre:

  NeTTrom command-> setenv cmdappend root=/dev/ram console=ttyS0,115200

Alternativament, per a instal·lacions que utilitzin un teclat i monitor especifiqueu:

  NeTTrom command-> setenv cmdappend root=/dev/ram

Useu l'ordre printenv per revisar els vostres paràmetres d'entorn. Després de verificar que tot és correcte, podeu carregar la imatge:

  NeTTrom command-> boot

Si teniu cap problema, hi ha un detallat COM ES FA a la vostra disposició.

5.1.1.2. Arrencada amb el TFTP a CATS

A màquines CATS, useu boot de0: o similar a l'indicador Cyclone.

5.1.2. Arrencada des de CD-ROM

La manera més fàcil per a la majoria de la gent serà utilitzar un conjunt de CD de Debian. Si disposeu d'un conjunt de CD i el vostre ordinador permet arrencar directament des del CD, fantàstic! Només inseriu el CD, reinicieu l'ordinador i passeu al següent capítol.

Recordeu que alguns dispositius de CD poden necessitar controladors especials i pot ser que aquests no siguin accessibles en els primers passos de la instal·lació. Si el mètode estàndard d'arrencada des d'un CD no us funciona al vostre ordinador, torneu a repassar el capítol i pareu atenció a la utilització de nuclis i mètodes d'instal·lació alternatius que probablement us funcionin.

Tot i que no pugueu arrencar des d'un CD, probablement podeu utilitzar-lo per instal·lar els components del sistema debian i qualsevol paquet. Simplement heu d'arrencar utilitzant un altre mitjà com podria ser un disc. A l'hora d'instal·lar el sistema operatiu, el sistema base i qualsevol paquet addicional, enllaceu el sistema d'instal·lació amb el dispositiu CD-ROM.

Si teniu problemes en l'arrencada, vegeu Secció 5.3, “Resolució de problemes del procés d'instal·lació”.

Per arrencar un CD-ROM des de l'indicador de consola Cyclone, useu l'ordre boot cd0:cats.bin

5.1.3. Arrencada amb el microprogramari

Hi ha un nombre creixent de dispositius per al consumidor que arrenquen directament d'un xip flaix del dispositiu. L'instal·lador es pot escriure a la flaix per tal que pugui arrencar automàticament quan reinicieu la vostra maquina.

Nota

En molts casos, canviar el microprogramari d'un dispositiu encastat invalida la garantia. Alguns cops no és possible recuperar el vostre dispositiu si hi ha problemes durant el procés de flaix. Per tant, si us plau tingueu cura i seguiu els passos de manera precisa.

5.1.3.1. Arrencada de l'NSLU2

Hi ha tres maneres de carregar el microprogramari a la flaix:

5.1.3.1.1. Usar la interfície web de l'NSLU2

Des de la secció d'administració, trieu l'opció Upgrade al menú. Podeu navegar aleshores pel vostre disc i seleccionar la imatge de l'instal·lador descarregada prèviament. Premeu el botó Start Upgrade, confirmeu, espereu uns minuts i confirmeu novament. El sistema arrencarà directament l'instal·lador.

5.1.3.1.2. Des de la xarxa usant Linux/Unix

Podeu fer servir upslug2 des de qualsevol màquina Linux o Unix per actualitzar mitjançant la xarxa. Aquest programa està empaquetat per a Debian. Primer, haureu de posar l'NSLU2 en mode actualització:

 1. Desconnecteu qualsevol disc i/o dispositiu que hi hagi als ports USB.

 2. Atureu l'NSLU2.

 3. Premeu i mantingueu el botó de reiniciar (accessible per un petit forat al darrere, just per sobre de l'entrada de corrent).

 4. Premeu i deixeu anar el botó d'engegar per arrencar la màquina.

 5. Espereu 10 segons tot i observant el LED preparat/estat. Després d'aquests 10 segons canviarà d'àmbar a vermell. Deixeu anar el botó de reiniciar immediatament.

 6. El LED de preparat/estat de l'NSLU2 es veurà vermell/verd alternativament (hi ha un segon de retard abans del primer verd). L'NSLU2 ja està ara en mode actualització.

Vegeu les pàgines de NSLU2-Linux si teniu problemes amb això. Una vegada estigui en mode actualització, podeu carregar la nova imatge:

sudo upslug2 -i di-nslu2.bin

Tingueu en compte que aquesta eina també mostra l'adreça MAC de l'NSLU2, cosa que us pot ser molt útil per configurar un servidor DHCP. Després d'escriure i verificar tota la imatge, el sistema reiniciarà automàticament. Assegureu-vos de connectar el vostre disc USB un altre cop, si no ho feu ara l'instal·lador no el trobarà.

5.1.3.1.3. Des de la xarxa usant Windows

Hi ha una eina per a Windows que serveix per actualitzar el microprogramari per xarxa.