Дебиан ГНУ/Линукс 5.0 -- Допълнения

Известни проблеми

Предупреждение за ключ 4D270D06F42584E6 при обновяване

След добавяне на Lenny към файла sources.list с цел обновяване най-вероятно ще видите предупреждение за липсващ ключ 4D270D06F42584E6. Това е защото файлът Release на Lenny е подписан с два ключа, единият от които е наличен в Etch, а другият липсваше при първоначалните варианти на Etch. Предупреждението е безобидно, защото проверката на файла Release с един ключ е достатъчна. Предупреждението може да бъде избегнато чрез инсталиране на всички обновления на Etch (включително версия 2009.01.31 на пакета debian-archive-keyring).

Проблеми със сигурността

Екипът по сигурността на Дебиан обновява на пакетите в стабилното издание, в които са открити проблеми, свързани със сигурността. Повече информация за проблемите със сигурността, открити в lenny има на страниците по сигурността.

Ако използвате APT, добавете следния ред в /etc/apt/sources.list, за да имате достъп до последните обновления свързани със сигурността:

  deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib non-free

След това изпълнете командата apt-get update, последвана от apt-get upgrade.

Издания с допълнения

От време на време, след натрупване на критични проблеми или проблеми, свързани със сигурността, издадената дистрибуция се обновява.

Информация за промените от 5.0.0 до 5.0.10 има в журнала на промените.

Поправките на стабилното издание на дистрибуцията често преминават през продължителен тестов период преди да бъдат приети в архива. През това време предложените нови пакети са достъпни в директорията dists/lenny-proposed-updates на всеки огледален сървър на Дебиан.

Ако използвате apt за обновяване на пакетите, можете да инсталирате обновените пакети след добавяне на следния ред в /etc/apt/sources.list:

  # proposed additions for a 5.0 point release
  deb http://archive.debian.org/debian lenny-proposed-updates main contrib non-free

След това изпълнете apt-get update, последвано от apt-get upgrade.

Инсталатор

Информация за известни проблеми при инсталиране и възможни решения има на страницата за инсталатора.