Debian GNU/Linux 5.0 -- Ongelmat

Tunnetut ongelmat

Varoitus avaimesta 4D270D06F42584E6 päivityksen aikana

Kun sources.list-tiedostoon on lisätty Lenny päivitystä varten, törmäät mitä todennäköisemmin varoitukseen avaimen 4D270D06F42584E6 puuttumisesta. Tämä johtuu siitä että Lennyn Release-tiedosto on allekirjoitettu kahdella eri avaimella, joista toinen sisältyy Etchiin ja toinen ei alunperin tullut sen mukana. Varoitus on vaaraton, sillä yksi avain riittää Release-tiedoston tarkistukseen, ja varoituksesta päässee eroon suorittamalla Etch-järjestelmän päivityksen kertalleen ennen päivitystä Lennyyn (debian-archive-keyring-paketin version 2009.01.31 tulisi asentua).

Tietoturva

Debianin tietoturvaryhmä julkaisee päivitettyjä paketteja vakaaseen julkaisuun kun tietoturvaan liittyvä ongelma on löytynyt. Tietoturvasivuilta löydät tietoa lennyä koskevista tunnetuista tietoturvaongelmista.

Jos käytät APT:tä, lisää seuraava rivi tiedostoon /etc/apt/sources.list jotta saisit viimeisimmät tietoturvapäivitykset:

  deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib non-free

Sen jälkeen, aja apt-get update ja apt-get upgrade.

Puolijulkaisut

Julkaistua jakelua päivitetään silloin tällöin kriittisten ongelmien tai tietoturvaongelmien korjaamiseksi. Nämä päivitykset kootaan puolijulkaisuiksi.

Katso muutoslistasta tarkempia tietoja julkaisujen 5.0.0 ja 5.0.10 välisistä muutoksista.

Korjaukset julkaistuun vakaaseen jakeluun menevät usein laajan testausjakson kautta, ennen kuin ne hyväksytään arkistoon. Kuitenkin, nämä korjaukset ovat saatavilla dists/lenny-proposed-updates-hakemistossa jokaisen Debianin peilin arkistossa.

Jos päivität pakettisi APT:llä, voit asentaa ehdotetut päivitykset järjestelmääsi lisäämällä seuraavan rivin /etc/apt/sources.list-tiedostoon:

  # ehdotetut muutokset version 5.0 puolijulkaisuun
  deb http://archive.debian.org/debian lenny-proposed-updates main contrib non-free

Tämän jälkeen suorita komennot apt-get update ja apt-get upgrade.

Asennusohjelma

Tietoa asennusohjelman virheistä ja päivityksistä löytyy asennustietoa-sivulta.