Debian GNU/Linux 5.0 -- Errata

Probleme cunoscute

Avertizare despre cheia 4D270D06F42584E6 la actualizare

După ce adăugați Lenny în sources.list pentru actualizare probabil veți vedea un avertisment despre lipsa cheii 4D270D06F42584E6. Aceasta se întâmplă pentru că fișierul Release pentru Lenny este semnat cu două chei, una care este disponibilă în Etch si alta care nu a fost inclusă inițial. Acest avertisment nu este grav, deoarece e suficientă verificarea fișierului Release cu o singură cheie. O actualizare a sistemului Etch înainte de a trece la Lenny ar trebui să facă avertismentul să dispară (versiunea 2009.01.31 a pachetului debian-archive-keyring ar trebui să fie instalată).

Probleme de securitate

Echipa de securitate Debian emite actualizări pentru pachetele din versiunea stabilă în care au fost identificate probleme de securitate. Vă rugăm consultați paginile de securitate pentru informații despre problemele de securitate identificate în etch.

Dacă folosiți APT adăugați următoarea linie în /etc/apt/sources.list pentru a putea accesa cele mai recente actualizări de securitate:

  deb http://security.debian.org/ lenny/updates main contrib non-free

După aceea rulați apt-get update urmat de apt-get upgrade.

Versiuni intermediare

În caz de mai multe probleme critice sau actualizări de securitate distribuția stabilă este actualizată. În general aceste actualizări sunt denumite ediții intermediare.

Consultați Jurnalul de modificări pentru detalii despre modificările de la 5.0.0 la 5.0.10.

Corecturile pentru distribuția stabilă deseori trec printr-o perioadă extinsă de testare înainte de a fi acceptate în arhivă. Totuși aceste corecturi sunt disponibile în directorul dists/lenny-proposed-updates a oricărui sit-oglindă al arhivei Debian.

Dacă folosiți APT pentru actualizarea pachetelor atunci puteți instala actualizările propuse adăugând următoarea linie în /etc/apt/sources.list:

  # adăugiri propuse pentru o versiune 5.0 intermediară
  deb http://archive.debian.org/debian lenny-proposed-updates main contrib non-free

După aceea rulați apt-get update urmat de apt-get upgrade.

Sistemul de instalare

Pentru informații despre erată și actualizări ale sistemului de instalare vedeți pagina cu informații de instalare.