Anexa A. Gestionarea sistemului etch

Cuprins

A.1. Actualizarea sistemului etch
A.2. Verificarea listei de surse

Această anexă conține informații despre cum să vă asigurați că puteți instala sau actualiza pachete etch înainte de a actualiza la lenny. Acest lucru ar trebui să fie necesar doar în anumite situații.

A.1. Actualizarea sistemului etch

Practic aceasta nu este diferită de altă actualizare pe care ați efectuat-o pentru etch. Singura diferență este că trebuie să vă asigurați mai întâi că lista de pachete încă conține referințe către etch, după cum se explică în Secțiune A.2, „Verificarea listei de surse”.

Dacă actualizați sistemul dumneavoastră folosind un sit-oglindă Debian, atunci sistemul va fi actualizat automat la ultima versiune intermediară de etch.

A.2. Verificarea listei de surse

Dacă oricare dintre liniile din /etc/apt/sources.list se referă la 'stable', înseamnă că deja „utilizați” lenny. Dacă ați rulat deja apt-get update, puteți încă da înapoi urmând procedurile de mai jos.

Dacă deja ați instalat pachete din lenny, probabil nu mai are rost să mai instalați pachete din etch. În acest caz va trebui să decideți dacă doriți să continuați sau nu. Este posibil să reveniți la versiuni anterioare ale pachetelor, însă acest subiect nu este acoperit aici.

Deschideți fișierul /etc/apt/sources.list cu editorul preferat (ca root) și verificați toate liniile care încep cu deb http: sau deb ftp: pentru referințe la „stable”. Dacă ați găsit, modificați stable în etch.

Dacă aveți linii care încep cu deb file:, va trebui să verificați dacă locația la care se referă conține o arhivă etch sau lenny.

[Important]Important

Nu modificați liniile care încep cu deb cdrom:. În felul acesta veți invalida linia și va trebui să rulați apt-cdrom din nou. Nu vă alarmați dacă o linie de surse „cdrom” se referă la unstable. Deși acest lucru poate crea confuzii, este normal.

Dacă ați efectuat modificări, salvați fișierul și executați

# apt-get update

pentru a actualiza lista de pachete.