Debian GNU/Linux 2.2 -- fejl

Debian GNU/Linux 2.2 er blevet erstattet af Debian GNU/Linux 3.0 ("woody"). Pr. 30. juni 2003 leveres sikkerhedsopdateringer ikke længere. Se resultatet af sikkerhedsteamets rundspørge for flere oplysninger.

Sikkerhedsproblemer

Debians sikkerhedsteam udsender opdateringer til pakker med sikkerhedsproblemer i den stabile udgivelse. Konsultér sikkerhedssiderne for oplysninger om alle sikkerhedsproblemer fundet i `potato'.

Hvis du bruger APT kan du tilføje følgende linie til /etc/apt/sources.list-filen, for at kunne hente de seneste sikkerhedsopdateringer:

  deb http://security.debian.org/ potato/updates main contrib non-free

Kør dernæst apt-get update efterfulgt af apt-get upgrade.

Punktopdateringer

I tilfælde af flere kritiske problemer eller sikkerhedsopdateringer, bliver udgivelsesdistributionen opdateret. Generelt er disse markeret ved at tilføje et ekstra tal til versionsnummeret (punktopdateringer).

Se ændringslisten (og ændringslisten for non-US) for detaljerede ændringsoplysninger.

Rettelser til den stabile udgivelsesdistribution gennemgår ofte en udvidet testcyklus før de bliver overført til arkivet. Men disse opdateringer er tilgængelige i mappen dists/potato-proposed-updates (forslåede opdateringer) på alle Debians arkivspejle (og det samme sted som vores non-US-server og dens spejle).

Hvis du bruger APT til dine pakkeopdateringer, kan du installere de foreslåede opdateringer ved at tilføje den følgende linie til din /etc/apt/sources.list-fil:

  # foreslåede tilføjelser til en 2.2-punktudgivelse
  deb http://archive.debian.org/ dists/potato-proposed-updates/
  deb http://archive.debian.org/debian-non-US dists/potato-proposed-updates/

Kør dernæst apt-get update efterfulgt af apt-get upgrade.

Uofficiel, international installationsunderstøttelse

En international udgave af i386-installationssystemet er tilgængelig for test og brug. Du skal hente enten 'idepci'- eller 'compact'-varianten.

På grund af nogle endnu uløste problemer med det internationale installationssystem, vil det næppe blive en del af en officiel punktopdatering af potato. Vi kan kun håbe på at det vil være med når woody bliver udgivet.

Uofficiel understøttelse af ReiserFS

Der lader til at være mindst to uofficielle udgaver af i386-installationssystemet med support for ReiserFS.

Den ene udgave kommer fra John H. Robinson, IV, og er tilgængelig sammen med en vejledning på http://chao.ucsd.edu/debian/boot-floppies/.

Den anden kommer fra Marc A. Volovic og er tilgængelig på http://www.bard.org.il/~marc/linux/rfs/.

Uofficiel understøttelse af Linux-kerne 2.4

Adrian Bunk leverer pakker til i386-potato-systemer der giver kompatibilitet med Linux-kerne 2.4.x. Læs http://www.fs.tum.de/~bunk/kernel-24.html for en vejledning, advarsler og linier der kan tilføjes /etc/apt/sources.list-filen.