Debian GNU/Linux 2.2 -- Greške

Debian GNU/Linux 2.2 je zamijenjen izdanjem Debian GNU/Linux 3.0 ("woody"). Sigurnosne nadogradnje su ne izdaju od 30. lipnja 2003. Molimo pogledajte rezultate ankete sigurnosnog tima za više informacija.

Sigurnosna pitanja

Debian tim za sigurnost objavljuje nadogradnje paketa u stabilnom izdanju u kojima su našli probleme vezane za sigurnost. Molimo pogledajte stranice o sigurnosti za informacije o svim sigurnosnim problemima identificiranim u potatou.

Ako koristite APT, dodajte sljedeći redak u vašu /etc/apt/sources.list datoteku kako bi mogli doći do najsvježijih sigurnosnih nadogradnji:

  deb http://security.debian.org/ potato/updates main contrib non-free

Zatim pokrenite apt-get update pa apt-get upgrade.

Manja izdanja

Ponekad, u slučaju višestrukih kritičnih problema ili sigurnosnih ispravaka, objavljena distribucija se nadopunjuje. Općenito, to označuju manja izdanja (eng. `point releases').

Pogledajte ChangeLog (i ChangeLog za non-US) za detalje o promjenama.

Ispravci za objavljenu stabilnu distribuciju često prolaze kroz dugotrajno razdoblje testiranja prije prihvaćanja u arhivu. Takvi ispravci su dostupni u direktoriju dists/potato-proposed-updates na svakom mirroru Debian arhive (i na istom mjestu na našem non-US poslužitelju).

Ako koristite apt za nadograđivanje paketa, možete instalirati predložene ispravke tako da dodate sljedeće retke u /etc/apt/sources.list:

  # predloženi dodaci za 2.2 point release
  deb http://archive.debian.org dists/potato-proposed-updates/
  deb http://archive.debian.org/debian-non-US dists/potato-proposed-updates/

Zatim pokrenite apt-get update pa apt-get upgrade.

Neslužbena podrška za internacionaliziranu instalaciju

Internacionalizirana verzija instalacijskog sustava za i386 je dostupna (https://people.debian.org/~aph/current-i18n/) za testiranje i upotrebu. Morate koristiti 'idepci' ili 'compact' okuse.

Zbog preostalih problema s internacionaliziranim instalacijskim sustavom, nije vjerojatno da će biti službeno uključen u manje izdanje Potatoa. Možemo se samo nadati da ćemo ga poboljšati za woody.

Neslužbena podrška za ReiserFS

Postoje makar dvije neslužbene verzije instalacijskog sustava za i386 koje podržavaju ReiserFS.

Jednu je napravio John H. Robinson, IV, što je dostupno, uz neke upute, na http://chao.ucsd.edu/debian/boot-floppies/.

Drugu je napravio Marc A. Volovic što je dostupno na http://www.bard.org.il/~marc/linux/rfs/.

Neslužbena podrška za Linux kernel 2.4

Adrian Bunk je omogućio set paketa za i386 Potato sustave koji pružaju kompatibilnost s Linux kernelom 2.4.x. Molimo pročitajte http://www.fs.tum.de/~bunk/kernel-24.html za upute, upozorenja te retke koje treba dodati u /etc/apt/sources.list.