Debian GNU/Linux 2.2 -- Errata

A Debian GNU/Linux 3.0 („woody”) megjelenésével a Debian GNU/Linux 2.2 elavulttá vált. Biztonsági javítások 2003. június 30-a óta nem készülnek. További információért lásd a biztonsági csoport felmérésének eredményét.

Biztonsági javítások

A Debian biztonsági csapata a stabil kiadás biztonsági hibákat tartalmazó csomagjaihoz javításokat szokott kibocsátani. A biztonsági oldalakon nézhetsz utána, mely biztonsági javítás érinti a "potato"-t.

Ha APT-et használsz, a legfrissebb biztonsági javítások eléréséhez egészítsd ki a /etc/apt/sources.list fájlt az alábbiakkal:

  deb http://security.debian.org/ potato/updates main contrib non-free

Azután futtasd az apt-get update, majd az apt-get upgrade parancsot.

Részkiadások

Néha, kritikus problémák esetén vagy biztonsági frissítéskor a kiadott disztribúciót frissítjük. Általában ezek részkiadásokat jelentenek.

Lásd a változások listáját (és a non-US szekció változásait).

A kiadott stabil disztribúcióhoz készült javítások gyakran egy további tesztfázison mennek keresztül, mielőtt felvennénk azokat az archívumba. Ezek a javítások addig a dists/potato-proposed-updates könyvtárban találhatóak meg bármely Debian-tükrözésen (és ugyanott találhatóak a non-US csomagok).

Ha apt-et használsz, úgy telepítheted a tervezett javításokat, hogy hozzáadod az alábbi sorokat a /etc/apt/sources.list-hez:

  # tervezett javítások egy 2.2-es részkiadáshoz
  deb ftp://archive.hu.debian.org dists/proposed-updates/
  deb http://archive.debian.org/debian-non-US dists/potato-proposed-updates/

Azután futtasd az apt-get update, majd az apt-get upgrade parancsot.

Nemhivatalos honosított telepítőrendszer

A telepítőrendszer honosított verziója elérhető i386-os architektúrára (https://people.debian.org/~aph/current-i18n/). Az idepci és a compact könyvtárban található image-eket használjátok.

Néhány továbbra is fennálló probléma miatt a honosított telepítőrendszer valószínűleg nem kerül be hivatalosan semelyik Potato-részkiadásba sem. Csak remélhetjük, hogy a Woody kiadásáig befejeződik a fejlesztése.

Nemhivatalos ReiserFS-támogatás

Úgy tűnik, a telepítőrendszernek legalább két nemhivatalos változata is támogatja a ReiserFS-t i386 architektúrán.

Az egyik változat, amelynek szerzője John H. Robinson, IV, némi útmutatással együtt megtalálható a http://chao.ucsd.edu/debian/boot-floppies/ címen.

A másik változat szerzője Marc A. Volovic, és a http://www.bard.org.il/~marc/linux/rfs/ címről tölthető le.

Nemhivatalos Linux Kernel 2.4-támogatás

Adrian Bunk elkészítette a Linux Kernel 2.4.x-szel való kompatibilitást biztosító Potato-csomagokat i386 architektúrára. Olvasd el a http://www.fs.tum.de/~bunk/kernel-24.html oldalon az útmutatást, a figyelmeztetéseket, és hogy mit kell hozzáadni a /etc/apt/sources.list-hez.