[ edellinen ] [ Sisällys ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ A ] [ B ] [ seuraava ]

Debian GNU/Linux 2.2 asentaminen Intel x86-arkkitehtuurille
Luku 9 - Teknistä tietoa käynnistyslevykkeistä


9.1 Lähdekoodi

Ohjelmapaketti boot-floppies sisältää asennuslevykkeiden kaikki lähdekoodit ja dokumentaation.


9.2 Pelastuslevyke

Pelastuslevykkeellä on Ext2-tiedostojärjestelmä (tai FAT-tiedostojärjestelmä, laitealustan mukaan), ja siihen pitäisi päästä käsiksi missä tahansa missä Ext2 tai FAT levykkeitä voi käyttää. Linux-ydin on tiedostossa linux. Tiedosto root.bin on gzip-pakattu levynkuvatiedosto 1.44 Mt kokoisesta Minix- tai Ext2-tiedostojärjestelmästä, joka ladataan keskusmuistiin ja jota käytetään juuritiedostojärjestelmänä.


9.3 Pelastuslevykkeen ytimen vaihtaminen

Mikäli joudut vaihtamaan ytimen Pelastuslevykkeellä, on uuden ytimen asetuksissa seuraavat ominaisuudet oltava linkattuina ytimeen, ei ladattavina moduuleina:

Kopioi uusi ytimesi tiedoston linux tilalle Pelastuslevykkeellä, ja aja sitten levykkeeltä löytyvä komentotiedosto rdev.sh. rdev.sh-komentotiedosto olettaa ytimen sijaitsevan joko nykyisessä työhakemistossa tai sitten /mnt/linux-tiedostossa. Jos näin ei ole, täytyy sinun antaa polku parametrina komentotiedostolle.

Myös Ajurilevykkeillä oleva tiedosto modules.tgz on vaihdettava. Tämä tiedosto on pelkästään gzip-pakattu tar-tiedosto hakemistosta /lib/modules/kernel-ver; tee se juurihakemisto nykyhakemistona, jotta tar-paketissa on kokonaiset polkunimet.


9.4 Peruskokoonpanon levykkeet

Peruskokoonpanon levykeillä (base floppies) on 512 tavun otsikkotieto ja sen jälkeen osa gzip-pakatusta tar-paketista. Jos poistat otsikkotiedot ja liität peruskokoonpanon levykkeiden sisällöt yhteen, pitäisi tuloksena olla pakattu tar-paketti. Arkistossa on peruskokoonpano joka asennetaan kiintolevylle.

Kun tämä paketti on asennettu, on suoritettava vaiheet, joiden kuvaus löytyy kohdasta ``Tee peruskokoonpanon asetukset'', Kohta 7.14 ja muut dbootstrap-ohjelman valikon toiminnot pystyttääksesi verkon. Lisäksi sinun täytyy itse asentaa käyttöjärjestelmän ydin ja moduulit. Kun olet tehnyt nämä, on järjestelmä käyttökunnossa.

Jälkiasennuksen asioista huolehtii base-config-paketti.


[ edellinen ] [ Sisällys ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ A ] [ B ] [ seuraava ]

Debian GNU/Linux 2.2 asentaminen Intel x86-arkkitehtuurille

versio 2.2.27, 14.10.2001
Bruce Perens
Sven Rudolph
Igor Grobman
James Treacy
Adam Di Carlo
Suomentanut Tapio Lehtonen tapio.lehtonen@iki.fi
Suomentanut Antti-Juhani Kaijanaho ajk@debian.org
Suomentanut Tommi Vainikainen thv+debian@iki.fi
Suomentanut Panu Hällfors panupa@iki.fi