[ natrag ] [ Sadržaj ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ dalje ]

Instaliranje Debian GNU/Linuxa 2.2 za SPARC
Glava 9 - Tehničke informacije o boot-floppies


9.1 Izvorni kod

Paket boot-floppies sadrži sav izvorni kod i dokumentaciju instalacijskih disketa.


9.2 Rescue Floppy disketa

Rescue Floppy disketa ima Ext2 datotečni sustav (ili FAT datotečni sustav, ovisno o vašoj arhitekturi) i morali biste joj moći pristupiti iz svega što može montirati EXT2 odnosno FAT diskove. Linux kernel je smješten u datoteci linux. Datoteka root.bin je gzipom sažeta snimka 1.4 MB Minix odnosno EXT2 datotečnog sustava koja će se učitati u RAM disk i koristiti kao root datotečni sustav.


9.3 Zamjenjivanje kernela na Rescue Floppy disketi

Ako budete morali zamijeniti kernel na Rescue Floppy-u, vaš novi kernel sljedeće mogućnosti mora imati ugrađene, a ne u modulima:

Dokumentacija nije kompletna, tekst nedostaje.

Također ćete željeti zamijeniti datoteku modules.tgz na Driver Floppies disketi. Ta datoteka jednostavno sadrži gzipom sažetu tar arhivu /lib/modules/kernel-ver; pripremite je iz roota datotečnog sustava tako da svi početni direktoriji također budu u njoj.

Ako želite složiti svoj TFTP image, trebat ćete neke od alata iz sparc-utils paketa.


9.4 Diskete osnovnog sustava

Diskete osnovnog sustava sadrže 512-bajtno zaglavlje i dio gzipom sažete tar arhive. Ako maknete zaglavlja i zatim spojite sadržaje disketa osnovnog sustava, rezultat bi trebao biti sažeta tar arhiva. Ona sadrži osnovni sustav koji će se instalirati na vaš tvrdi disk.

Nakon što se ova arhiva instalira, morate proći kroz korake u instalacijskom sustavu opisane u ``Konfiguracija osnovnog sustava'', Poglavlje 7.15, te druge dbootstrap korake za konfiguriranje mreže, i morate sami instalirati kernel operativnog sustava i module. Nakon što to napraviti, sustav će biti moguće koristiti.

Što se tiče zadataka nakon instalacije, njih većinom obavlja base-config paket.


9.5 Izgrađivanje lokalizirane instalacije

  1. Instalirajte paket boot-floppies.
  1. Uđite u direktorij /usr/src/boot-floppies.
  1. Editirajte Makefile i promijenite ``LINGUA=C'' u ``LINGUA=hr''. Također promijenite vrijednost varijable archive u stazu do vaše Debian arhive (tj. montiranog CD-ROM-a).
  1. Pokrenite make.
  1. Upravo ste izgradili hrvatsku Rescue Floppy disketu (resc*.bin) i root datotečni sustav (root.bin). (Osnovni sustav -- base -- je jedinstven za sve jezike.)

[ natrag ] [ Sadržaj ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ 11 ] [ dalje ]

Instaliranje Debian GNU/Linuxa 2.2 za SPARC

verzija 2.2.27, 14. 10. 2001.
Bruce Perens
Sven Rudolph
Igor Grobman
James Treacy
Adam Di Carlo