[ înapoi ] [ Sumar ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ înainte ]


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 3.1 (`sarge'), Alpha
Capitolul 3 - Instalări noi


Sistemul vechi de instalare al Debian GNU/Linux, denumit boot-floppies, a fost înlocuit de un sistem nou mai modular și mai puternic, denumit debian-installer.

Sistemul de instalare oferă o varietate de metode de instalare. Metodele disponibile depind de arhitectura dvs.

Dacă efectuați o instalare nouă Debian, ar trebui să citiți ghidul de instalare, disponibil pe CD-ul oficial la

     /doc/install/manual/limbă/index.html

sau pe Internet de la paginile versiunii sarge. De asemenea, poate doriți să vă uitați peste erata pentru debian-installer.

Noul sistem de instalare poate fi utilizat la instalarea pe sisteme alpha care suportă consola SRM. Asigurați-vă că ați comutat sistemul dvs. pe SRM înainte de a începe instalarea. Dacă mașina dvs. suportă doar consola AlphaBIOS/ARC, puteți totuși instala sarge utilizând o instalare woody (minimală) și efectuând un upgrade. Pentru mai multe informații despre diferitele console vă rog să citiți referințele de pe paginile portării Debian alpha.


3.1 Concursul de popularitate

Din motive tehnice, pachetul popularity-contest nu mai este instalat implicit în sarge. Această situație va fi probabil remediată în versiunile ulterioare.

popularity-contest oferă proiectului Debian informații valoroase despre utilizarea reală a pachetelor din distribuție. Aceste informații sunt utilizate în primul rând pentru a decide ordinea în care pachetele sunt incluse pe CD-uri, fiind totodată consultate de dezvoltatorii Debian pentru a decide dacă să adopte sau nu un pachet care nu mai are responsabil.

Informațiile din popularity-contest sunt procesate anonim. Am aprecia dacă ați instala acest pachet și ați permite participarea în sondajul oficial; astfel ați ajuta la îmbunătățirea Debian.


[ înapoi ] [ Sumar ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ înainte ]


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 3.1 (`sarge'), Alpha

$Id: release-notes.ro.sgml,v 1.3 2005/06/03 16:09:26 jseidel Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (actual), Frans Pop (actual)
debian-doc@lists.debian.org