2.1. Maquinari suportat

Debian no imposa cap requeriment mes enllà dels requeriments que demana el nucli de Linux i el conjunt de ferramentes GNU. Per això, qualsevol arquitectura o plataforma que s'haja portat el nucli de Linux, les libc, gcc, etc. i per la qual s'haja portat Debian, es pot executar Debian. Visiteu la pàgina dels Ports http://www.debian.org/ports/arm/ per obtenir mes detalls dels sistemes on l'arquitectura ARM s'ha comprovat amb Debian.

Més que intentar descriure totes les configuracions diferents del maquinari que estan separades per ARM, esta secció conté informació general i apunts d'on trobar més informació.

2.1.1. Arquitectures suportades

Debian 3.1 suporta onze arquitectures principals i diverses variacions de cada arquitectura conegudes com “sabors”.

Arquitectura Nom a Debian Subarquitectura Sabor
basada en Intel x86 i386   vanilla
speakup
linux26
Motorola 680x0 m68k Atari atari
Amiga amiga
68k Macintosh mac
VME bvme6000
mvme147
mvme16x
DEC Alpha alpha    
Sun SPARC sparc   sun4cdm
sun4u
ARM i StrongARM arm   netwinder
riscpc
shark
lart
IBM/Motorola PowerPC powerpc CHRP chrp
PowerMac pmac
PReP prep
APUS apus
HP PA-RISC hppa PA-RISC 1.1 32
PA-RISC 2.0 64
basada en Intel ia64 ia64    
MIPS (big endian) mips SGI Indy/Indigo 2 r4k-ip22
r5k-ip22
Broadcom BCM91250A (SWARM) sb1-swarm-bn
MIPS (little endian) mipsel Cobalt cobalt
DECstation r4k-kn04
r3k-kn02
Broadcom BCM91250A (SWARM) sb1-swarm-bn
IBM S/390 s390 IPL de VM-reader i DASD generic
IPL from tape tape

Aquest document cobreix la instal·lació per a l'arquitectura ARM. Si busqueu informació per qualsevol altra arquitectura suportada per Debian, pegueu una ullada a les pàgines dels ports de Debian.

2.1.2. Suport de CPU, plaques base i vídeo

Cada arquitectura ARM diferent necessita del seu propi nucli. Per açò la distribució de Debian estàndard tan sols suporta la instal·lació a uns quants dels sistemes més comuns. El mode d'usuari de Debian però, es pot utilitzar per qualsevol CPU ARM, incloent xscale.

Quasi totes les CPU ARM poden funcionar amb els dos modes endian (big o little). Encara que quasi totes les implementacions dels sistemes actuals utilitzen el mode little endian. En aquest moment, Debian tan sols suporta sistemes ARM amb mode little endian.

Els sistemes suportats normalment són

Netwinder

Aquest és el nom que rep el grup de màquines basades en la CPU StrongARM 110 i l'Intel 21285 Northbridge. Açò comprèn màquines com: Netwinder (possiblement una de les més comunes basades en ARM), CATS (també coneguda com EB110ATX), EBSA 285 i el servidor personal de Compaq (cps, àlies skiff).

Bast

Aquest és una targeta ARM 920 moderna amb un processador Samsung a 266MHz. Té integrats IDE, USB, serie, paral·lel, so, vídeo, flaix i dos ports ethernet. El sistema té un bon carregador que també és als CATS i als sistemes Riscstation.

RiscPC

Aquesta màquina és la que té el maquinari més antic suportat: es va llençar a 1994. Té un SO RISC en ROM, Linux pot arrencar-se des de eixe SO utilitzant linloader. El RiscPC té una targeta CPU modular i típicament integra una CPU que té un 610 a 30MHz, un 710 a 40MHz o un Strongarm110 a 233MHz. La placa base integra una IDE, vídeo SVGA, port paral·lel, un port serie, teclat PS/2 i un port de ratolí propietari. El mòdul d'ampliació del bus propietari permet més de 8 targetes d'expansió depenent de la configuració, i alguns d'aquests tenen controladors Linux.

Riscstation

Aquesta és una màquina barata basada en el 7500FE a 56MHz amb targeta de vídeo, IDE, teclat PS/2, ratolí i dos ports serie. La seva falta de potència de procés fou per reduir el seu preu. Es podia trobar en dos configuracions, una amb SO RISC i un altra amb tan sols el carregador.

LART

Aquesta és una plataforma màquina oberta modular que pretén estar construïda per entusiastes. Per instal·lar Debian necessiteu la seva targeta d'expansió KSB.

2.1.3. Targeta gràfica

El suport de les interfícies gràfiques a Debian ve determinat pel suport subjacent que es troba al sistema x11 de XFree86. La majoria de les targes de vídeo AGP, PCI i PCIe funcionen a XFree86. Podeu trobar detalls dels busos, targetes, monitors i dispositius senyaladors a http://www.xfree86.org/. Debian 3.1 ve amb la versió 4.3.0 de les XFree86.