7.1. El moment de la veritat

La primera arrencada del vostre sistema pels seus propis mitjans és el que els enginyers electrònics anomenen la “prova de foc”.

Si esteu arrencant directament amb Debian, i el sistema no comença a funcionar, utilitzeu el vostre medi d'instal·lació original, o bé inseriu el disquet d'arrencada personalitzat si en teniu, i torneu a inicieu el vostra sistema. D'aquesta manera, probablement necessitareu afegir algun argument d'arrencada com root=arrel, on l'arrel és la vostra partició arrel, com per exemple /dev/sda1.

7.1.1. Arrencada en un BVME 6000

Si acabeu de realitzar una instal·lació sense disc en una màquina BVM o Motorola VMEbus: un cop el sistema hagi carregat el programa tftplilo des del servidor TFTP, entreu un dels següents en l'indicador LILO Boot::

  • b6000 seguit de Enter per arrencar un BVME 4000/6000

  • b162 seguit de Enter per arrencar un MVME162

  • b167 seguit de Enter per arrencar un MVME166/167

7.1.2. Arrencada en un Macintosh

Aneu al directori que conté els fitxers d'instal·lació i inicieu el programa d'arrencada Penguin, prement la tecla command. Aneu al diàleg d'Arranjament (command-T), i localitzeu la línia d'opcions del nucli, que hauria d'assemblar-se a root=/dev/ram video=font:VGA8x16.

Haureu de canviar l'entrada a root=/dev/yyyy. Reemplaceu les yyyy amb el nom Linux de la partició on vau instal·lar el sistema (p.ex. /dev/sda1); heu anotat això abans. Es recomana l'opció video=font:VGA8x8 especialment als usuaris amb pantalles petites. El nucli seleccionaria una font més maca (6x11) però com que el controlador de la consola per aquesta font pot penjar la màquina, és més segur utilitzar 8x16 o 8x8 en aquesta fase. Podeu canviar-ho en qualsevol moment.

Si no voleu arrencar el GNU/Linux immediatament cada vegada que inicieu, desseleccioneu l'opció Auto Arrencada. Deseu el vostre arranjament al fitxer Prefs utilitzant l'opció Desa l'arranjament com a perdeterminat.

Seleccioneu ara Arrencar ara (command-B) per iniciar el GNU/Linux recent instal·lat en comptes del sistema d'instal·lació RAMdisk.

Debian hauria d'arrencar, i hauríeu de veure el mateix missatge que quan vau arrencar el sistema d'instal·lació per primera vegada, seguit per alguns missatges nous.