[ înapoi ] [ Sumar ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ înainte ]


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 3.1 (`sarge'), Mips
Anexa B - Gestionarea sistemului woody


Această anexă conține informații despre cum să vă asigurați că puteți instala sau actualiza pachete woody înainte de a actualiza la sarge. Aceast lucru ar trebui să fie necesar în anumite situații.


B.1 Actualizarea sistemului woody

Practic aceasta nu este diferită de altă actualizare pe care ați efectuat-o pentru woody. Singura diferență este că trebuie să vă asigurați mai întâi că lista de pachete conține încă pachete woody, după cum se explică în Verificarea listei de surse, Secțiunea B.2.


B.2 Verificarea listei de surse

Dacă oricare dintre liniile din /etc/apt/sources.list se referă la 'stable', înseamnă că utilizați efectiv sarge. Dacă ați rulat deja apt-get update, puteți încă da înapoi urmând procedurile de mai jos.

Dacă de asemenea aveți instalate pachete din sarge, probabil nu mai are rost să mai instalați pachete din woody. În acest caz va trebui să vă decideți dacă doriți să continuați sau nu. Este posibil să "degradați" pachetele, însă aceast subiect nu este acoperit aici.

Deschideți (ca root) fișierul /etc/apt/sources.list cu editorul dvs. favorit și verificați toate liniile începând cu deb http: sau deb ftp: pentru referințe la "stable". Dacă ați găsit vreuna, schimbațistable în woody.

Dacă aveți linii care încep cu deb file:, va trebui să verificați dacă locația la care se referă conține o arhivă woody sau sarge.

Important! Nu schimbați nici o linie care începe cu deb cdrom:. Făcând aceasta ar invalida linia și ar trebui să rulați din nou apt-cdrom. Nu vă alarmați dacă o sursă 'cdrom' se referă la "unstable". Chiar dacă este confuz, acest lucru este normal.

Dacă ați efectuat modificări, salvați fișierul și executați

     # apt-get update

pentru a actualiza lista de pachete.


[ înapoi ] [ Sumar ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ înainte ]


Note de lansare pentru Debian GNU/Linux 3.1 (`sarge'), Mips

$Id: release-notes.ro.sgml,v 1.3 2005/06/03 16:09:26 jseidel Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (actual), Frans Pop (actual)
debian-doc@lists.debian.org