[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), Mipsel
Bijlage A - De kernel opwaarderen


De navolgende instructies leggen stap voor stap uit hoe u de nieuwe kernel installeert.

Haal de benodigde pakketten op en installeer deze

met apt: als u dit nog niet heeft gedaan, wijzig dan uw sources.list zoals beschreven in Bronnen voor APT voorbereiden, Sectie 4.3, werk de pakkettendatabase bij en installeer het juiste kernel-image-pakket voor uw systeem. Een lijst met beschikbare kernel-image-pakketten is hieronder opgenomen maar kan ook worden gevonden met het commando

     $ apt-cache search ^kernel-image

Tijdens de installatie zal het pakket mogelijk klagen over inconsistenties met modules en vragen of de installatie moet worden afgebroken. Beantwoord deze vraag ontkennend; deze inconsistenties zullen zijn verholpen zodra u het systeem met de nieuwe kernel opstart.

met dpkg: haal het courante kernel pakket op vanaf de Debian spiegelserver van uw keuze. De beschikbare pakketten zijn:

Installeer vervolgens de pakketten met dpkg -i. Mogelijk zal het (vanuit modutils) klagen over inconsistenties met modules en vragen of de installatie moet worden afgebroken. Beantwoord deze vraag ontkennend; deze inconsistenties zullen zijn verholpen zodra u het systeem met de nieuwe kernel opstart.

Verwijder uw oude kernel nog niet

Controleer eerst dat de nieuwe kernel opstart en alle hardware (zoals netwerkkaarten) die nodig is voor de migratie van het systeem werkt.

Maak uw systeem opstartbaar

Als u op dit moment gebruik maakt van raidtools2, raden wij u aan om Opwaarderen van raidtools2 naar mdadm, Sectie 4.5.2 te lezen voordat u uw systeem opnieuw opstart.

Start het systeem opnieuw op met de nieuwe kernel
Controleer uw systeem

Controleer met name invoer- en uitvoerapparaten, apparaten nodig om de sarge pakketten op te halen (zoals netwerkkaarten of CD-station). Sommige stuurprogramma-modules kunnen hernoemd zijn; stuurprogramma's die eerst in de kernel waren gecompileerd kunnen nu geladen moeten worden als module, ...


[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), Mipsel

$Id: release-notes.nl.sgml,v 1.19 2005/08/31 18:05:15 fjp Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (huidig), Frans Pop (huidig)
debian-doc@lists.debian.org