[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), PowerPC
Hoofdstuk 3 - Een nieuwe installatie uitvoeren


Het oude Debian GNU/Linux installatiesysteem, boot-floppies, is vervangen door een nieuw, modulair opgebouwd en krachtiger installatiesysteem genaamd debian-installer.

Het installatiesysteem biedt verschillende installatiemethoden. Welke methoden beschikbaar zijn voor de installatie van uw systeem is afhankelijk van uw platform.

Als u een nieuwe installatie van Debian uitvoert, raden wij u aan om de Installatiehandleiding te lezen. Deze is beschikbaar op de officiŽle CD in:

     /doc/install/manual/language/index.html

of op het Internet op de sarge release pagina's. Het is verstandig om ook de errata voor debian-installer te controleren.

Het installatiesysteem gebruikt voor PowerPC standaard een kernel uit de 2.6 serie.


3.1 Populariteitsmeting

Om technische redenen wordt het pakket popularity-contest niet meer standaard geÔnstalleerd tijdens nieuwe installaties van sarge. Dit zal waarschijnlijk voor toekomstige releases worden hersteld.

popularity-contest verschaft Debian waardevolle informatie over welke pakketten in de distributie daadwerkelijk gebruikt worden. Deze informatie wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het bepalen van de volgorde waarin pakketten worden opgenomen op installatie CD's, maar wordt ook vaak geraadpleegd door Debian ontwikkelaars bij beslissingen over het al dan niet adopteren van pakketten die niet langer worden beheerd.

Gegevens afkomstig van popularity-contest worden anoniem verwerkt. Het wordt zeer op prijs gesteld als u het pakket installeert en laat deelnemen aan de officiŽle steekproef; u helpt daarmee Debian te verbeteren.


[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), PowerPC

$Id: release-notes.nl.sgml,v 1.19 2005/08/31 18:05:15 fjp Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (huidig), Frans Pop (huidig)
debian-doc@lists.debian.org