[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), SPARC
Bijlage A - De kernel opwaarderen


De informatie in deze bijlage is alleen relevant voor u indien u, voor een succesvolle migratie van uw systeem, de kernel moet opwaarderen voordat u de rest van het systeem migreert. In Kernel ondersteuning controleren, Sectie 4.3 kunt u lezen of dit voor u van toepassing is.

De navolgende instructies leggen stap voor stap uit hoe u de nieuwe kernel installeert met behulp van de voor woody geprepareerde pakketten.

Omdat hierbij mogelijk pakketten uit woody moeten worden ge´nstalleerd, dient u eerst te verifiŰren dat de regels in uw sources.list nog altijd verwijzen naar woody. Instructies hiervoor vindt u in De lijst met bronnen voor APT controleren, Sectie B.3.

Haal de benodigde pakketten op en installeer deze

met apt:om de pakketten te installeren met apt of een van de programma's voor pakketbeheer, dient u de volgende regel toe te voegen in uw /etc/apt/sources.list:

     deb http://ftp.debian.org/debian/dists/sarge/main/upgrade-kernel ./
     # broncode pakketten zijn desgewenst eveneens beschikbaar
     # deb-src http://ftp.debian.org/debian/dists/sarge/main/upgrade-kernel ./

Installeer vervolgens de pakketten modutils en initrd-tools. (Na afloop kunt u de extra bron zonder problemen verwijderen.)

Wijzig vervolgens uw sources.list zodat wordt verwezen naar sarge zoals beschreven in Bronnen voor APT voorbereiden, Sectie 4.4, werk de pakkettendatabase bij en installeer het pakket kernel-image-2.4.27-2-sparc32.

met dpkg: om de pakketten direct met dpkg te installeren dient u eerst de benodigde bestanden op te halen.

Het kernel-pakket is afhankelijk van modutils; initrd-tools is afhankelijk van cramfsprogs. Aan alle andere afhankelijkheden (namelijk stat, cpio en ash) kan op de gebruikelijke wijze worden voldaan met pakketten uit woody.

Verwijder uw oude kernel nog niet

Controleer eerst dat de nieuwe kernel opstart en alle hardware (zoals netwerkkaarten) die nodig is voor de migratie van het systeem werkt.

Maak uw systeem opstartbaar

Waarschijnlijk zult u het configuratiebestand van uw opstartlader, /etc/silo.conf, moeten aanpassen. Merk op dat de kernel nu gebruik maakt van een initrd terwijl Debian kernels in woody dat niet deden.

Als u op dit moment gebruik maakt van raidtools2, raden wij u aan om Opwaarderen van raidtools2 naar mdadm, Sectie 4.6.2 te lezen voordat u uw systeem opnieuw opstart.

Start het systeem opnieuw op met de nieuwe kernel
Controleer uw systeem

Controleer met name invoer- en uitvoerapparaten, apparaten nodig om de sarge pakketten op te halen (zoals netwerkkaarten of CD-station). Sommige stuurprogramma-modules kunnen hernoemd zijn; stuurprogramma's die eerst in de kernel waren gecompileerd kunnen nu geladen moeten worden als module, ...


[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), SPARC

$Id: release-notes.nl.sgml,v 1.19 2005/08/31 18:05:15 fjp Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (huidig), Frans Pop (huidig)
debian-doc@lists.debian.org