5.2. Esteettömyys

Some users may need specific support because of e.g. some visual impairment. USB braille displays are detected automatically, but most other accessibility features have to be enabled manually. Some boot parameters can be appended to enable accessibility features. Note that on most architectures the boot loader interprets your keyboard as a QWERTY keyboard.

5.2.1. USB pistekirjoitusnäytöt

USB pistekirjoitusnäyttöjen pitäisi tunnistua automaattisesti. Tällöin automaattisesti valitaan asentimen tekstikäyttöliittymä ja asennetaan kohdejärjestelmään tuki pistekirjoitusnäytölle. Pelkkä näppäimen Enter painallus käynnistysvalikossa siis riittää. Kun brltty on käynnistynyt, voidaan pistekirjoitustaulukko valita asetusvalikosta. Ohjeita pistekirjoitusnäyttöjen näppäinoikoteista löytyy brltty:n webbisivulta.

5.2.2. Sarjaportin pistekirjoitusnäytöt

Sarjaportin pistekirjoitusnäyttöjä ei voi turvallisesti tunnistaa automaattisesti (koska jotkin niistä saattavat rikkoutua). On siis lisättävä käynnistystarkentimet brltty=driver,port,table joista brltty tietää mitä ajuria tulisi käyttää. driver tulisi korvata kaksikirjaimisella päätteen koodilla (katso driver code list). port tulisi korvata sen sarjaportin laitenimellä johon näyttö on kytketty, ttyS0 on oletus. table on käytettävän pistekirjoitustaulukon nimi (katso table code list); oletus on englanninkielinen taulu. Huomaa taulua voitavan myöhemmin muuttaa asetusvalikosta. Ohjeita pistekirjoitusnäyttöjen näppäinoikoteista löytyy brltty:n webbisivulta.

5.2.3. Lisälaittekortit

Jotkin esteettömyyslaitteet ovat lisälaitekortteja jotka asennetaan tietokoneen sisään ja lukevat tekstiä suoraan näyttömuistista. Jotta ne toimisivat on tuki ruutupuskurille poistettava käytöstä käynnistysvalitsimella fb=false. Tämä toisaalta pienentää käytettävissä olevien kielten määrää.

5.2.4. Suurikonstrastinen teema

Heikkonäköinen voi ottaa käyttöön asentimen luettavamman suurikontrastisen teeman. Se otetaan käyttöön käynnistystarkentimella theme=dark.