C.5. Debian - partitioneringsprogrammer

Flere variationer af partitioneringsprogrammer er blevet tilpasset af Debian-udviklere til at fungere på forskellige typer af harddiske og computerarkitekturer. Her følger en liste over programmer, som er egnede for din arkitektur.

partman

Anbefalet partitioneringsværktøj i Debian. Denne schweitzerkniv kan også ændre størrelse på partitioner, oprette filsystemer og tildele dem til monteringspunkter.

fdisk

Det originale Linux-diskpartitioneringsprogram, godt for guruer.

Vær forsigtig hvis du har eksisterende FreeBSD-partitioner på din maskine. Installationskernerne inkluderer understøttelse for disse partitioner, men den måde som fdisk repræsenterer dem (eller ej) kan gøre at enhedsnavnene er forskellige. Se Linux+FreeBSD HOWTO.

cfdisk

Et simpelt fuldskærms diskpartitioneringsprogram for resten af os.

Bemærk at cfdisk overhovedet ikke forstår FreeBSD-partitioner, og, igen, enhedsnavne kan være forskellige som et resultat heraf.

Et af disse programmer vil blive kørt som standard når du vælger Partitionsdiske (eller lignende). Det kan være muligt at bruge et andet partitioneringsværktøj fra kommandolinjen på VT2, men dette anbefales ikke.

C.5.1. Partitionering for 32-bit MIPS (big-endian)

SGI-maskiner kræver en SGI-disketiket for at systemet kan startes op fra harddisk. Den kan oprettes i ekspertmenuen for fdisk. Det dermed oprettede diskenhedshoved (partition nummer 9) skal være på mindst 3 MB. Hvis diskenhedshovedet er for lille, så kan du bare slette partition nummer 9 og tilføje den igen med en anden størrelse. Bemærk at diskenhedshovedet skal starte i sektor 0.