2.5. Vereisten inzake geheugen en schijfruimte

U heeft minstens 260MB geheugen nodig en minimum-fs-size; schijfruimte om een normale installatie te kunnen uitvoeren. Merk op dat dit behoorlijk minimale hoeveelheden zijn. Raadpleeg voor meer realistische cijfers Paragraaf 3.4, “Voldoen aan de minimale vereisten op het gebied van hardware”.

Het installatieprogramma schakelt normaal gesproken automatisch geheugenbesparende kunstgrepen in om op zo'n systeem met weinig geheugen te kunnen draaien, maar op architecturen die minder getest zijn kan het zijn dat het dit over het hoofd ziet. Dit kan echter handmatig geactiveerd worden door de opstartparameter lowmem=1 of zelfs lowmem=2 toe te voegen (zie ook Paragraaf 6.3.1.1, “Controle van het beschikbaar geheugen / modus voor weinig geheugen” en Paragraaf 5.3.2, “Parameters voor het installatiesysteem van Debian”).

De installatie op systemen met minder geheugen[2] of minder schijfruimte kan mogelijk zijn, maar wordt enkel aangeraden aan ervaren gebruikers.[2] Installatie-images die het grafische installatieprogramma ondersteunen hebben meer geheugen nodig dan images die enkel het op tekst gebaseerde installatieprogramma ondersteunen en moeten niet gebruikt worden op systemen met minder geheugen dan 260MB. Indien u de keuze heeft tussen het opstarten van het op tekst gebaseerde of het grafische installatieprogramma, zou u op dergelijke systemen het eerste moeten kiezen.