2.5. Cerințe de memorie și spațiu pe disc

Trebuie să aveți cel puțin 260MB de memorie și 1160MB de spațiu pe discul dur/solid pentru a efectua o instalare normală. Rețineți că acestea sunt numere destul de minime. Pentru cifre mai realiste, consultați Secțiune 3.4, „Îndeplinirea cerințelor minime de către componente și dispozitive”.

În mod normal, programul de instalare activează automat trucurile de economisire a memoriei pentru a putea rula pe un astfel de sistem cu memorie redusă, dar pe arhitecturile care sunt mai puțin testate este posibil să nu facă acest lucru. Cu toate acestea, poate fi activat manual prin adăugarea parametrului de pornire lowmem=1 sau chiar lowmem=2 (consultați, de asemenea, Secțiune 6.3.1.1, „Verificarea memoriei disponibile / modul cantitate redusă de memorie” și Secțiune 5.3.2, „Parametrii programului de instalare Debian”).

Instalarea pe sisteme cu mai puțină memorie[2] sau spațiu pe disc disponibil, este posibilă, dar este recomandată doar utilizatorilor experimentați.[2] Imaginile de instalare care acceptă programul de instalare grafică necesită mai multă memorie decât imaginile care acceptă doar programul de instalare bazat pe text și nu ar trebui să fie utilizate pe sisteme cu mai puțin de 260MB de memorie. Dacă există o alegere între pornirea programului de instalare bazat pe text și cel grafic, primul ar trebui să fie selectat pe astfel de sisteme.