1.4. Què és l'instal·lador de Debian?

L'instal·lador de Debian, també conegut com «d-i», és el programari per instal·lar un sistema bàsic i funcional de Debian. Hi ha suport per a una àmplia gamma de maquinari, com ara dispositius encastats, portàtils, escriptoris i maquines de servidors, i s'ofereix un gran conjunt de programari lliure per a molts propòsits.

La instal·lació es porta a terme responent una sèrie de preguntes bàsiques. També disposeu d'un mode expert que us permet controlar qualsevol aspecte de la instal·lació i una funcionalitat avançada per a fer instal·lacions automatitzades. Podeu usar el sistema instal·lat tal qual o amb adaptacions a mida. La instal·lació es pot fer des de múltiples fonts: USB, CD/DVD/Blu-Raiy o xarxa. L'instal·lador ofereix la instal·lació traduïda en més de 80 llengües.

L'instal·lador té l'origen en el projecte «boot-floppies», i fou mencionat per primera vegada per Joey Hess l'any 2000. Des de llavors el sistema d'instal·lació ha estat desenvolupat contínuament per voluntaris que l'han millorat i li han afegit noves funcionalitats.

Més informació la trobareu a la plana de l'instal·lador de Debian, a la Wiki i a la llista de correu debian-boot .