A.2. Opstart af installationsprogrammet

Debian-cd-holdet tilbyder bygninger af installationsaftryk der bruger debian-installerDebians cd/dvd-side. For yderligere information om hvor du kan få installationsaftryk, se Afsnit 4.1, “Officielle Debian GNU/Linux installationsaftryk”.

Nogle installationsmetoder kræver andre aftryk end optiske medier. Afsnit 4.2.1, “Her kan du finde installationsfiler” forklarer hvordan du finder aftryk på Debian-spejl.

Underafsnittene nedenfor vil have detaljer om hvilke aftryk, du bør hente for mulige måde at installere på.

A.2.1. Optisk disk

Netinst cd-aftrykket er et populært aftryk, som kan bruges til at installere bookworm med debian-installer. Dette aftryk at lavet for at kunne starte op fra aftrykket og installere yderligere pakker over et netværk; deraf navnet netinst. Aftrykket har programkomponenterne til at køre installationsprogrammet og de grundlæggende pakker for et minimalt bookworm-system. Hvis du foretrækker det, så kan du hente et fuldt cd/dvd-aftryk, som ikke vil kræve netværket for installationen. Du skal kun bruge den første cd i sættet.

Hent den type du foretrækker og brænd den til en optisk disk.

A.2.2. Opstart fra netværk

Det er også muligt at starte debian-installer alene fra nettet. De forskellige metoder til netopstart afhænger af din arkitektur og opsætning af netopstarten. Filerne i netboot/ kan bruges til at netopstarte debian-installer.

A.2.3. Opstart fra harddisk

Det er muligt at igangsætte installationsprogrammet uden at bruge eksterne medier, men alene en eksisterende harddisk, som kan have et andet operativsystem. Hent hd-media/initrd.gz, hd-media/vmlinuz, og et Debian-cd/dvd-aftryk til øverste niveau af harddisken. Sikr dig, at cd-aftrykket har et filnavn, der ender med .iso. Nu gælder det bare om at starte Linux op med initrd.