2.5. Cerințe de memorie și spațiu pe disc

Trebuie să aveți cel puțin 64MB de memorie și 1160MB de spațiu pe discul dur/solid pentru a efectua o instalare normală. Rețineți că acestea sunt numere destul de minime. Pentru cifre mai realiste, consultați Secțiune 3.4, „Îndeplinirea cerințelor minime de către componente și dispozitive”.

În mod normal, programul de instalare activează automat trucurile de economisire a memoriei pentru a putea rula pe un astfel de sistem cu memorie redusă, dar pe arhitecturile care sunt mai puțin testate este posibil să nu facă acest lucru. Cu toate acestea, poate fi activat manual prin adăugarea parametrului de pornire lowmem=1 sau chiar lowmem=2 (consultați, de asemenea, Secțiune 6.3.1.1, „Verificarea memoriei disponibile / modul cantitate redusă de memorie” și Secțiune 5.3.2, „Parametrii programului de instalare Debian”).

[Avertisment] Avertisment

Pe arhitectura ppc64el nivelurile „lowmem” nu au fost testate, așa că detectarea automată este probabil învechită și, astfel, probabil că trebuie să pasați parametrul de pornire pentru „lowmem” dacă sistemul dumneavoastră are puțină memorie.

Instalarea pe sisteme cu mai puțină memorie sau spațiu pe disc disponibil, este posibilă, dar este recomandată doar utilizatorilor experimentați.