2.3. Vereisten inzake geheugen en schijfruimte

U heeft minstens 44MB geheugen nodig en minimum-fs-size; schijfruimte om een normale installatie te kunnen uitvoeren. Merk op dat dit behoorlijk minimale hoeveelheden zijn. Raadpleeg voor meer realistische cijfers Paragraaf 3.4, “Voldoen aan de minimale vereisten op het gebied van hardware”.

Het installatieprogramma schakelt normaal gesproken automatisch geheugenbesparende kunstgrepen in om op zo'n systeem met weinig geheugen te kunnen draaien, maar op architecturen die minder getest zijn kan het zijn dat het dit over het hoofd ziet. Dit kan echter handmatig geactiveerd worden door de opstartparameter lowmem=1 of zelfs lowmem=2 toe te voegen (zie ook Paragraaf 6.3.1.1, “Controle van het beschikbaar geheugen / modus voor weinig geheugen” en Paragraaf 5.2.1, “Parameters voor het installatiesysteem van Debian”).

[Waarschuwing] Waarschuwing

Op s390x werden de niveaus in verband met weinig geheugen niet getest en is de automatische detectie waarschijnlijk verouderd, waardoor u de boot parameter dus waarschijnlijk zult moeten doorgeven als uw systeem weinig geheugen heeft.

De installatie op systemen met minder geheugen of minder schijfruimte kan mogelijk zijn, maar wordt enkel aangeraden aan ervaren gebruikers.