7.1. El moment de la veritat

La primera arrencada del vostre sistema pels seus propis mitjans és el que els enginyers electrònics anomenen la «prova de foc».

Si el sistema no s'inicialitza correctament, no us preocupeu. Si la instal·lació ha finalitzat amb èxit, és molt probable que només sigui un problema menor que estigui dificultant l'arrencada de Debian. En la majoria de casos, aquest tipus de problemes es poden solucionar sense repetir la instal·lació. Una opció per solucionar els problemes és utilitzar el mode rescat integrat en l'instal·lador (vegeu Secció 8.6, «Restauració d'un sistema amb errors»).

Si sou nou a Debian i Linux, tal vegada necessiteu l'ajuda d'usuaris més experimentats. . Per a arquitectures menys habituals, com S/390, el millor és preguntar a la llista de correu debian-s390. També podeu enviar un informe d'instal·lació tal i com es descriu a la Secció 5.3.4, «Emissió d'informes d'error». Assegureu-vos de descriure clarament la situació i d'incloure tots els missatges mostrats que puguin ser d'ajuda als demés a l'hora de diagnosticar el problema.