5.1. Arrencada de l'instal·lador en l'arquitectura ARM

5.1.1. Arrencada amb el TFTP

Per arrencar des de la xarxa necessitareu una connexió i un servidor d'arrencada de xarxa TFTP (DHCP, RARP o BOOTP).

El mètode d'instal·lació per suportar l'arrencada de la xarxa és descriu a Secció 4.3, “Preparació dels fitxers per a l'arrencada en xarxa TFTP”.

5.1.2. Arrencada des de CD-ROM

La manera més fàcil per a la majoria de la gent serà utilitzar un conjunt de CD de Debian. Si disposeu d'un conjunt de CD i el vostre ordinador permet arrencar directament des del CD, fantàstic! Només inseriu el CD, reinicieu l'ordinador i passeu al següent capítol.

Recordeu que alguns dispositius de CD poden necessitar controladors especials i pot ser que aquests no siguin accessibles en els primers passos de la instal·lació. Si el mètode estàndard d'arrencada des d'un CD no us funciona al vostre ordinador, torneu a repassar el capítol i pareu atenció a la utilització de nuclis i mètodes d'instal·lació alternatius que probablement us funcionin.

Tot i que no pugueu arrencar des d'un CD, probablement podeu utilitzar-lo per instal·lar els components del sistema debian i qualsevol paquet. Simplement heu d'arrencar utilitzant un altre mitjà com podria ser un disc. A l'hora d'instal·lar el sistema operatiu, el sistema base i qualsevol paquet addicional, enllaceu el sistema d'instal·lació amb el dispositiu CD-ROM.

Si teniu problemes en l'arrencada, vegeu Secció 5.4, “Resolució de problemes del procés d'instal·lació”.

5.1.3. Arrencada amb el microprogramari

Hi ha un nombre creixent de dispositius per al consumidor que arrenquen directament d'un xip flaix del dispositiu. L'instal·lador es pot escriure a la flaix per tal que pugui arrencar automàticament quan reinicieu la vostra maquina.

Nota

En molts casos, canviar el microprogramari d'un dispositiu encastat invalida la garantia. Alguns cops no és possible recuperar el vostre dispositiu si hi ha problemes durant el procés de flaix. Per tant, si us plau tingueu cura i seguiu els passos de manera precisa.

5.1.3.1. Arrencada de l'NSLU2

Hi ha tres maneres de carregar el microprogramari a la flaix:

5.1.3.1.1. Usar la interfície web de l'NSLU2

Des de la secció d'administració, trieu l'opció Upgrade al menú. Podeu navegar aleshores pel vostre disc i seleccionar la imatge de l'instal·lador descarregada prèviament. Premeu el botó Start Upgrade, confirmeu, espereu uns minuts i confirmeu novament. El sistema arrencarà directament l'instal·lador.

5.1.3.1.2. Des de la xarxa usant Linux/Unix

Podeu fer servir upslug2 des de qualsevol màquina Linux o Unix per actualitzar mitjançant la xarxa. Aquest programa està empaquetat per a Debian. Primer, haureu de posar l'NSLU2 en mode actualització:

  1. Desconnecteu qualsevol disc i/o dispositiu que hi hagi als ports USB.

  2. Atureu l'NSLU2.

  3. Premeu i mantingueu el botó de reiniciar (accessible per un petit forat al darrere, just per sobre de l'entrada de corrent).

  4. Premeu i deixeu anar el botó d'engegar per arrencar la màquina.

  5. Espereu 10 segons tot i observant el LED preparat/estat. Després d'aquests 10 segons canviarà d'àmbar a vermell. Deixeu anar el botó de reiniciar immediatament.

  6. El LED de preparat/estat de l'NSLU2 es veurà vermell/verd alternativament (hi ha un segon de retard abans del primer verd). L'NSLU2 ja està ara en mode actualització.

Vegeu les pàgines de NSLU2-Linux si teniu problemes amb això. Una vegada estigui en mode actualització, podeu carregar la nova imatge:

sudo upslug2 -i di-nslu2.bin

Tingueu en compte que aquesta eina també mostra l'adreça MAC de l'NSLU2, cosa que us pot ser molt útil per configurar un servidor DHCP. Després d'escriure i verificar tota la imatge, el sistema reiniciarà automàticament. Assegureu-vos de connectar el vostre disc USB un altre cop, si no ho feu ara l'instal·lador no el trobarà.

5.1.3.1.3. Des de la xarxa usant Windows

Hi ha una eina per a Windows que serveix per actualitzar el microprogramari per xarxa.

5.1.3.2. Arrencada de l'SS4000-E

Degut a limitacions del microprogramari de l'SS4000-E, desafortunadament no es pot, ara per ara, arrencar l'instal·lador sense emprar un port sèrie. Per a arrencar l'instal·lador, necessiteu un cable sèrie de mòdem nul, un ordinador amb un port sèrie[2] i un cable pla amb un connector DB9 mascle a un extrem i una capçalera IDC de 0,1 polzades i 10 pius a l'altre[3].

Per a arrencar l'SS4000-E empreu el cable sèrie de mòdem nul i el cable pla per a connectar amb el port sèrie de l'SS4000-E, i reinicieu la màquina. Necessitareu emprar una aplicació de terminal sèrie per a comunicar-vos amb la màquina; una bona opció en un sistema Debian GNU/Linux és emprar el programa cu, disponible al paquet del mateix nom. Assumint que el port sèrie del vostre ordinador es troba a /dev/ttyS0, empreu la línia d'ordres següent:

cu -lttyS0 -s115200

Si empreu Windows, considereu emprar el programa hyperterminal. Seleccioneu una velocitat de 115200 bauds, una longitud de paraula de 8 bits, sense bits d'aturada i amb un bit de paritat.

Quan la màquina arrenque, veureu la línia de sortida següent:

No network interfaces found

EM-7210 ver.T04 2005-12-12 (For ver.AA)
== Executing boot script in 1.000 seconds - enter ^C to abort

En aquest punt, premeu Control-C per a interrompre el carregador d'arrencada[4]. Açò vos portarà a l'indicador de RedBoot. Entreu les ordres següents:

load -v -r -b 0x01800000 -m ymodem ramdisk.gz
load -v -r -b 0x01008000 -m ymodem zImage
exec -c "console=ttyS0,115200 rw root=/dev/ram mem=256M@0xa0000000" -r 0x01800000

Després de cada ordre load, el sistema esperarà un fitxer a transmetre via el protocol YMODEM. Si empreu «cu», assegureu-vos de que teniu instal·lat el paquet lrzsz, premeu retorn seguit de la seqüència d'escapada ~< per a iniciar un programa extern, i executeu sb initrd.gz o sb vmlinuz.

Alternativament, podeu carregar el nucli i el disc RAM via HTTP en lloc d'YMODEM. Açò és més ràpid, però requereix un servidor HTTP funcional a la xarxa. Per a fer-ho, canvieu primer el carregador d'arrencada al mode RAM:

fis load rammode
g

Açò sembla reiniciar la màquina, però realment carrega el reinici a RAM i reinicia des d'allà. Si vos salteu aquest pas el sistema es penjarà al pas «ip_address» que ve a continuació.

Haureu de prémer Control-C una altra volta per a interrompre l'arrencada. Aleshores entreu:

ip_address -l 192.168.2.249 -h 192.168.2.4
load -v -r -b 0x01800000 -m http /initrd.gz
load -v -r -b 0x01008000 -m http /zImage
exec -c "console=ttyS0,115200 rw root=/dev/ram mem=256M@0xa0000000" -r 0x01800000

On 192.168.2.249 és l'adreça IP del sistema instal·lat i 192.168.2.4 l'adreça IP del servidor HTTP que conté els fitxers del nucli i el disc RAM.

A continuació l'instal·lador s'iniciarà com de costum.[2] Un conversor sèrie USB també val.

[3] Aquest cable es sol trobar en antigues màquines d'escriptori amb ports sèrie incorporats de 9 pius.

[4] Adoneu-vos que només disposeu d'un segon per a fer-ho. Si se vos passa, simplement reinicieu la màquina i torneu a provar.