Kapitel 1. Introduktion

Indholdsfortegnelse

1.1. Rapporter fejl i dette dokument
1.2. Bidrag med opgraderingsrapporter
1.3. Kilder til dette dokument

Dette dokument informerer brugere af Debian-distributionen om større ændringer i version 7.0 (kodenavn wheezy).

Udgivelsesnoterne har information om, hvordan du sikkert opgraderer fra version 6.0 (kodenavn squeeze) til den aktuelle udgave og informerer brugere om kendte problemstillinger, som kan opstå under opgraderingen.

Du kan se den seneste version af dette dokument på http://www.debian.org/releases/wheezy/releasenotes. Du kan sikre dig, at du læser den seneste version af dokumentet ved at tjekke datoen på den første side.

[Pas på]Pas på

Bemærk at det er umuligt at skrive om alle kendte problemstillinger, og at udvælgelsen er baseret på en kombination af forventet forekomst og omfang.

Bemærk at vi alene understøtter og dokumenterer opgradering fra den forrige version af Debian (i dette tilfælde, opgradering fra 6.0). Hvis du har brug for at opgradere fra en ældre version, foreslår vi, at du læser tidligere udgaver af udgivelsesnoterne og først opgraderer til 6.0.

1.1. Rapporter fejl i dette dokument

Vi har forsøgt at teste alle trin i opgraderingen, som beskrives i det her dokument og at forudse alle de mulige problemstillinger, som en bruger kan møde.

Alligevel opstår fejl og hvis du mener, at du har fundet en sådan (forkert information eller information som mangler) i denne dokumentation, så indsend venligst en fejlrapport her fejlrapporteringssystemet mod pakken release-notes. Du bør først kontrollere de eksisterende fejlrapporter for at sikre dig, at fejlen ikke allerede er rapporteret. Du kan frit tilføje yderligere information til en eksisterende fejlrapport, hvis du kan bidrage med indhold til dette dokument.

Vi er taknemlige for og opfordrer til fejlrettelser til dokumentets kilder, som er vedhæftet fejlrapporten. Du kan finde yderligere information, der beskriver hvordan du kan finde kilderne til dette dokument, i Afsnit 1.3, “Kilder til dette dokument”.

1.2. Bidrag med opgraderingsrapporter

Vi er glade for al information fra brugere, som har forbindelse til opgraderinger fra squeeze til wheezy. Hvis du vil dele din information med os, så kan du sende denne ind via en fejlrapport i fejlrapporteringssystemet mod pakken upgrade-reports med dine erfaringer. Vi vil bede dig om, at du komprimerer eventuelle bilag som inkluderes (med gzip).

Inkluder følgende information når du indsender din opgraderingsrapport:

  • Status på din pakkedatabase før og efter opgraderingen: dpkgs statusdatabase er tilgængelig i /var/lib/dpkg/status og apts statusinformation for pakker er i /var/lib/apt/extended_states. Du bør udføre en sikkerhedskopi før opgraderingen hvilket beskrives i Afsnit 4.1.1, “Sikkerhedskopier alle data og konfigurationsinformation”, men du kan også finde sikkerhedskopier af /var/lib/dpkg/status i /var/backups.

  • Sessionslog fra script, læs mere om dette i Afsnit 4.4.1, “Optagelse af sessionen”.

  • Dine apt-logge, tilgængelige i /var/log/apt/term.log eller dine aptitude-logge tilgængelige i /var/log/aptitude.

[Bemærk]Bemærk

Du bør gennemgå og fjerne al personlig og/eller fortrolig information fra logge, før du inkluderer dem i en fejlrapport, da informationen vil blive udgivet i en offentlig database.

1.3. Kilder til dette dokument

Kilden til dette dokument er i formatet DocBook XML. HTML-versionen er oprettet med docbook-xsl og xsltproc. PDF-versionen er oprettet med dblatex eller xmlroff. Kilder for udgivelsesnoterne er tilgængelige i SVN-arkivet for Debian Documentation Project. Du kan anvende internetbrugerfladen for at tilgå disse filer individuelt via internettet og se ændringer i dem. For yderligere information om hvordan SVN tilgås, så læs SVN-siderne for Debian Documentation Project.