Appendiks A. Håndter dit squeeze-system før opgraderingen

Indholdsfortegnelse

A.1. Opgradering af dit squeeze-system
A.2. Kontroller din kildeliste
A.3. Fjerner forældede konfigurationsfiler
A.4. Opgrader forældede sprogindstillinger til UTF-8

Dette bilag indeholder information om, hvordan du kontrollerer, at du kan installere eller opgradere pakker fra squeeze inden du opgraderer til wheezy. Dette bør kun være nødvendigt i specifikke situationer.

A.1. Opgradering af dit squeeze-system

Det er grundlæggende ikke forskelligt fra enhver anden opgradering af squeeze som du har udført. Den eneste forskel er, at du først skal sikre dig, at din pakkeliste stadig indeholder referencer til squeeze som forklaret i Afsnit A.2, “Kontroller din kildeliste”.

Hvis du opgraderer dit system via et Debianspejl, vil systemet automatisk blive opgraderet til den seneste punktudgave (point release) af squeeze.

A.2. Kontroller din kildeliste

Hvis nogen af linjerne i /etc/apt/sources.list refererer til »stable«, anvender du allerede wheezy. Dette er måske ikke, hvad du ønsker, hvis du ikke er klar til opgraderingen endnu. Hvis du allerede har kørt apt-get update, kan du stadig gå baglæns ved at følge nedenstående procedure.

Hvis du allerede har installeret pakker fra wheezy, er der ikke længere meget mening i at installere pakker fra squeeze. I dette tilfælde skal du bestemme dig for, om du vil fortsætte eller ej. Det er muligt at nedgradere pakker, men det beskrives ikke her.

Åbn filen /etc/apt/sources.list med din foretrukne tekstbehandler (som root) og kontroller alle linjer som begynder med deb http: eller deb ftp: efter en reference til stable. Hvis du finder nogen, så ændr stable til squeeze.

Hvis du har linjer som begynder med deb file:, skal du selv kontrollere om placeringen, som de refererer til indeholder et arkiv for squeeze eller wheezy.

[Vigtigt]Vigtigt

Ændr ikke linjer som begynder med deb cdrom:. Hvis du gør det, så gøres linjen ugyldig og du skal så køre apt-cdrom igen. Bliv ikke foruroliget hvis en cdrom-kildelinje refererer til unstable. Selvom det er forvirrende, så er det normalt.

Hvis du har foretaget ændringer, så gem filen og kør

# apt-get update

for at opdatere pakkelisten.

A.3. Fjerner forældede konfigurationsfiler

Før du opgraderer dit system til wheezy, så anbefales det at fjerne gamle konfigurationsfiler (såsom *.dpkg-{new,old}-filer under /etc, samt filen /etc/X11/XF86Config-4[6]) fra systemet.

A.4. Opgrader forældede sprogindstillinger til UTF-8

Hvis dit system er sprogoversat og anvender et sprog, som ikke er baseret på UTF-8, bør du overveje at konvertere dit system til at bruge UTF-8-baserede sprogindstillinger. Tidligere har der været identificeret fejl[7], som kun har vist sig, når der bruges et tegnsæt forskelligt fra UTF-8. På skrivebordet er sådanne forældede sprogindstillinger understøttet via grimme hackninger internt i bibliotekerne, og vi kan ikke yde hjælp til brugere, som stadig anvender dem.

For at vælge systemets sprogindstillinger kan du køre dpkg-reconfigure locales. Sikr dig at du vælger en UTF-8-baseret sprogindstilling, når du bliver præsenteret for spørgsmålet om hvilken sprogindstilling, som skal anvendes som standard af systemet. Udover dette bør du kontrollere dine brugeres sprogindstillinger i deres konfigurationsmiljø og sikre dig, at de ikke har forældede sprogdefinitioner i deres konfigurationsmiljø.[6] Xorg-server læser siden udgivelse 2:1.7.7-12 ikke længere filen XF86Config-4. Se også #619177.

[7] I GNOME-pauseskærmen er brug af adgangskoder med ikke-ASCII-tegn, pam_ldap-understøttelse, eller endda muligheden for at låse skærmen op, utroværdig når der ikke anvendes UTF8. GNOME-pauseskærmen er påvirket af denne fejl #599197. Nautilus-filhåndteringen (og alle glib-baserede programmer, og sandsynligvis også alle Qt-baserede programmer) antager at filnavne er i UTF-8, mens skallen antager, at de er i den aktuelle sprogindstillings kodning. I daglig brug, er ikke-ASCII-filnavne bare ubrugelige i sådanne opsætninger. Derudover kræver gnome-orca-skærmlæseren (som giver bruger med synsnedsættelse adgang til GNOME-skrivebordsmiljøet) en UTF-8-sprogindstilling siden Squeeze; under et forældet tegnsæt, vil programmet ikke kunne læse vinduesinformation ud for skrivebordselementer såsom Nautilus/GNOME Panel eller Alt-F1-menuen.