3.6. Laiteasetukset ja käyttöjärjestelmän asetukset ennen asennusta

This section will walk you through pre-installation hardware setup, if any, that you will need to do prior to installing Debian. Generally, this involves checking and possibly changing BIOS/system firmware settings for your system. The BIOS or system firmware is the core software used by the hardware; it is most critically invoked during the bootstrap process (after power-up).

3.6.1. OpenFirmwaren käynnistäminen

Tavallisesti BIOS-asetusten muuttaminen suoritinperheen PowerPC koneilla ei ole tarpeen (BIOS = OpenFirmware). PReP ja CHRP käyttävät OpenFirmwarea, mutta harmittavasti OpenFirmwaren käynnistamistapa vaihtelee valmistajittain. On luettava koneen mukana tullutta laitteiston ohjekirjaa.

Suoritinperheen PowerPC Macintosheissa, OpenFirmware käynnistetään näppäilemällä Command (apila/Apple)+Option+o+f koneen käynnistyessä. Yleensä näppäimien painalluksia tarkistetaan kellon heläyksen jälkeen, mutta tämä vaihtelee malleittain. Katso osoitteesta http://www.netbsd.org/Ports/macppc/faq.html lisää vinkkejä.

OpenFirmwaren kehote on tämän näköinen:

ok
0 >

Huomaa, että vanhemman mallisilla suoritinperheen PowerPC Maceilla OpenFirmwaren oletuskonsoli ja joskus ainoa mahdollinen konsoli on sarjaportti (modeemiportti). Jos OpenFirmware käynnistetään näissä koneissa, näkyy vain musta ruutu. Tällöin OpenFirmwarea on käytettävä modeemiporttiin yhdistetystä toisesta koneesta pääteohjelmalla.

OldWorld Beige G3 -koneilla OpenFirmware on rikki, OF:n versiot 2.0f1 ja 2.4. Nämä koneet luultavimmin eivät osaa käynnistyä kiintolevyltä päivittämättömällä laiteohjelmistolla. Apuohjelman System Disk 2.3.1 mukana on korjauspäivitys, se on saatavilla Applelta osoitteesta ftp://ftp.apple.com/developer/macosxserver/utilities/SystemDisk2.3.1.smi.bin. Kun apuohjelma on purettu MacOS:ssä ja käynnistetty, valitaan painike Save jolloin laiteohjelmiston korjaukset asennetaan nvram:iin.

3.6.2. Varottavia laitetason ilmiöitä

Näytön pimeneminen OldWorld Powermaceissa. Jotkin OldWorld Powermacit, erityisesti ne joissa on control-näyttöajuri, eivät ehkä tee värikarttaa joka luotettavasti näyttäisi värit Linuxissa kun värisyvyys on enemmän kuin 256 väriä. Jos tämmöistä ilmenee näytöllä kun järjestelmä on käynnistetty uudelleen (joskus näytöllä näkyy kuva ja teksti, joskus ei mitään) tai jos näyttö menee mustaksi asentimen käynnistyksen jälkeen eikä käyttöliittymää näy, yritä muuttaa näytön värisyvyydeksi 256 väriä eikä tuhansia tai miljoonia.