Installationsvejledning for Debian GNU/Linux 3.0 på Alpha
Fodnoter

1

Bemærk, at Debianprojektet, som en pragmatisk mulighed for sine brugere, gør visse pakker tilgængelige, der ikke lever op til vore kriterier til at være frie. Disse pakker er dog ikke med i den officielle distribution, og er kun gjort tilgængelige fra områderne contrib eller non-free på Debianarkiverne eller på tredjeparts-cd'er. Flere oplysninger om opbygningen og indholdet af arkiverne findes i Debian FAQ under "The Debian FTP archives".

2

Se Debian FAQ under "Basics of the Debian Package Management System" for oplysninger om, hvordan man finder, udpakker og oversætter Debians kildetekstpakker.

3

Alpha-systemer kan også startes op over netværk ved brug af DECNet MOP (Maintenance Operations Protocol), men det er ikke dækket her. Sandsynligvis vil din lokale OpenVMS-operatør være glad for at hjælpe dig, hvis du har et brændende ønske om at bruge MOP til at starte Linux op på din Alpha.

4

Selve formatet på opstartssektoren, der bruges af specifikationen for konsol-undersystemet ramler sammen med med placeringen af DOS-partitionstabellen.

5

Undtagen på Jensen, hvor Linux ikke understøttes af firmware-versioner efter 1.7 — se http://www.linuxalpha.org/faq/FAQ-9.html for flere oplysninger

6

Teknisk set monteres den som /target. Først når du genstarter systemet vil dette blive til /.

7

Bemærk, at det program, der i sidste ende installerer pakkerne, hedder dpkg. Denne pakke er dog mere et lavniveau-værktøj. apt-get vil køre dpkg for dig. Det ligger også på et højere niveau, da det ved, hvordan det skal installere andre pakker, der kræves af den pakke, du forsøger at installere, samt hvordan man henter pakkerne fra din cd, netværket eller andre steder.


Installationsvejledning for Debian GNU/Linux 3.0 på Alpha

version 3.0.24, 18. December 2002

Bruce Perens
Sven Rudolph
Igor Grobman
James Treacy
Adam Di Carlo