Debians sikkerhedsbulletin

DSA-2743-1 kfreebsd-9 -- rettighedsforøgelse/informationslækage

Rapporteret den:
27. aug 2013
Berørte pakker:
kfreebsd-9
Sårbar:
Ja
Referencer i sikkerhedsdatabaser:
I Mitres CVE-ordbog: CVE-2013-3077, CVE-2013-4851, CVE-2013-5209.
Yderligere oplysninger:

Flere sårbarheder er opdaget i FreeBSD-kernen, hvilke måske kunne føre til en rettighedsforøgelse eller informationslækage. Projektet Common Vulnerabilities and Exposures har registreret følgende problemer:

 • CVE-2013-3077

  Clement Lecigne fra Google Security Team rapporterede om et heltalsoverløb i beregningen af størrelsen på en midlertidig buffer i IP multicast-koden, hvilket kunne medføre en buffer, der var for lille til den ønskede handling. En proces uden særlige privilegier kunne læse eller skrive hukommelsessider, der tilhører kernen. Det kunne medføre blotlæggelse af følsomme oplysninger eller muliggøre rettighedsforøgelse.

 • CVE-2013-4851

  Rick Macklem, Christopher Key og Tim Zingelman rapporterede at FreeBSD-kernen på ukorrekt vis benytter klient-leverede brugeroplysninger, i stedet for dem der er defineret i exports(5), når de anonyme brugeroplysninger udfyldes til en NFS-eksport samtidig med at -network- eller -host-begrænsninger anvendes. Den fjerne klient kunne levere priviligerede brugeroplysninger (fx root-brugeren), når en fil på NFS-sharet blev tilgået, hvilket omgik de normale adgangskontroller.

 • CVE-2013-5209

  Julian Seward og Michael Tuexen rapporterede om en kernehukommelsesblotlæggelse, ved initialiseringen af SCTP-tilstandscookien, der sendes i INIT-ACK-chunks, blev en buffer allokeret fra kernestakken ikke fuldstændig initialiseret. Fragmenter af kernehukommelsen kunne være indeholdt i SCTP-pakker og blive overført via netværket. For hver SCTP-session er der to separate forekomster i hvilke et 4-byte-fragment kan blive overført.

  Hukommelsen kunne indeholde følsomme oplysninger, så som dele af filcachen eller terminalbuffere. Oplysningerne kunne være direkte anvendelige, eller de kunne benyttes som udgangspunkt for at opnå forøgede rettigheder på en eller anden måde. Eksempelvis kunne en terminalbuffer indeholde en brugerindtastet adgangskode.

I den stabile distribution (wheezy), er disse problemer rettet i version 9.0-10+deb70.3.

Vi anbefaler at du opgraderer dine kfreebsd-9-pakker.