Debians sikkerhedsbulletin

DSA-3148-1 chromium-browser -- ophørt livsforløb

Rapporteret den:
31. jan 2015
Berørte pakker:
chromium-browser
Sårbar:
Nej
Referencer i sikkerhedsdatabaser:
Der er pt. ingen tilgængelige eksterne sikkerhedsreferencer i andre databaser.
Yderligere oplysninger:

Sikkerhedsunderstøttelse af webbrowseren Chromium er nu ophørt i den stabile distribution (wheezy). Chromium-opstrøm er holdt op med at understtøtte det buildmiljø, som anvendes i wheezy (gcc 4.7, make, osv.), hvorfor der ikke længere er nogen praktisk måde, at fortsætte med at opbygge sikkerhedsopdateringer på.

Brugere af Chromium, som ønsker fortsatte sikkerhedsopdateringer, opfordres til tidligt at opgradere til den kommende stabile udgave (jessie), Debian 8.

Et alternativ er at skifte til webbrowseren Iceweasel, som endnu i nogen tid vil blive sikkerhedsopdateret i wheezy.

Bemærk, at indtil den officielle udgivelse finder sted, vil opdateringer til pakken chromium i jessie, været forsinket længere end normalt, på grund af mulige fejl og migreringsregler til testing.

Desuden vil der ikke blive udsendt flere DSA'er vedrørende opdateringer til chromium-pakken, indtil jessie er blevet udgivet officielt.

Vejledning i opgradering fra Debian 7 til 8 er tilgængelig i: https://www.debian.org/releases/jessie/amd64/release-notes/ch-upgrading.da.html

Medier til installering af Debian 8 fra bunden, er også tilgængelige (vi anbefaler medier med udgivelseskandidaten jessie_di_rc1):