Debians sikkerhedsbulletin

DSA-3244-1 owncloud -- sikkerhedsopdatering

Rapporteret den:
2. maj 2015
Berørte pakker:
owncloud
Sårbar:
Ja
Referencer i sikkerhedsdatabaser:
I Mitres CVE-ordbog: CVE-2015-3011, CVE-2015-3012, CVE-2015-3013.
Yderligere oplysninger:

Adskillige sårbarheder blev opdaget i ownCloud, en webservice til skystorage til filer, musik, kontakter, kalendre og meget mere.

  • CVE-2015-3011

    Hugh Davenport opdagede at contacts-applikationen, som leveres med ownCloud, var sårbar over for adskillige angreb i forbindelse med udførelse af opbevarede skripter på tværs af websteder. Sårbarheden kan udnyttes via enhver browser.

  • CVE-2015-3012

    Roy Jansen opdagede at documents-applikationen, som leveres med ownCloud, var sårbar over for adskillige angreb i forbindelse med udførelse af opbevarede skripter på tværs af websteder. Sårbarheden er ikke udnytbar i browsere, der understøtter CSP-standarden.

  • CVE-2015-3013

    Lukas Reschke opdagede en sårbarhed i forbindelse med omgåelse af en sortliste, hvilket gjorde det muligt for autentificerede fjernangribere at omgå filsortlisten og at uploade filer så som .htaccess-filerne. En angriber kunne udnytte omgåelsen til at uploade en .htaccess-fil og udføre vilkårlig PHP-kode, hvis /data/-mappen opbevares inde i webroot og en webserver, som fortolker .htaccess-filer, anvendes. Som standard i Debian-installationer er datamappen uden for webroot og dermed kan sårbarheden ikke udnyttes som standard.

I den stabile distribution (jessie), er disse problemer rettet i version 7.0.4+dfsg-4~deb8u1.

I distributionen testing (stretch), er disse problemer rettet i version 7.0.4+dfsg-3.

I den ustabile distribution (sid), er disse problemer rettet i version 7.0.4+dfsg-3.

Vi anbefaler at du opgraderer dine owncloud-pakker.