Fahrwerk Kurierkollektiv UG, Berlin, Tyskland

Vi är ett kollektiv cykelbud baserade i Berlin. På vårat kontor kör alla maskiner Debian, vilket innebär två arbetsstationer och en server. Alla kör Debian Squeeze med de senaste uppdateringarna.

Arbetsstationerna använder sig av Gnome som skrivbordsmiljö, och en del extra mjukvara som taxbird. Nyligen tog jag borde OpenOffice och installerade LibreOffice vi backports-systemet. PC-maskinerna används för vanligt dagligt kontorsarbete.

Servern kör munin, sshd, fetchmail/procmail/dovecot/postfix, lighttpd, några säkerhetsverktyg och samba för att tillhandahålla filer över nätverket. Utöver detta använder jag mig av mdadm för att köra de två hårddiskarna i raid1. Varje natt tar duplicity backup på alla viktiga filer till en server hos en internetleverantör.

Jag har valt Debian eftersom jag har varit en fan av operativsystemet i några år. Det kör på ganska bra, och efter att man har satt upp det så bara fungerar det, och sist men inte minst så är det FRITT. Jag tror att mina medarbetare även är nöjda med systemet.