Nuevo Mundo Seguros y Banco Comercial, Venezuela

Nuevo Mundo Seguros y Banco Comercial ligger i Caracas, Venezuela, og har omkring 30 kontorer over hele landet.

Vi begyndte med Debian "potato" i begyndelsen af 2001 og opgraderede til "woody". Vi har mere end et dusin servere (alle er Intel-baserede IBM-servere spændende fra små til mellemstore SMP'er, med hardware-RAID osv., en ældre UltraSparc Enterprise 5000 og et par Alpha-servere blev erstattet af dem og anvendes nu til backup/filopbevaring, og kører ligeledes Debian) som håndterer alle forretningskritiske aktiviteter fra netværksinfrastruktur og centraliseret autentificering (DHCP, BIND, OpenLDAP, IDS, internt Debian-filspejl, FTP-server, Netsaint, MRTG, osv.), elektroniske tjenester (e-mail 1-1 og 1-mange, Slash-baseret intranet, giver Internet-adgang med tidsbaserede begrænsninger) til over 400 ansatte i hele landet, databaseopbevaring (Oracle til den ældre forretningsdatabase, PostgreSQL og MySQL til al nyudvikling) og programudvikling (vi har cirka et dusin programmører som overfører programmer skrevet i Oracle Forms til Perl+DBI CGI'er og mod_perl-moduler).

Jeg valgte at begynde med SuSE i april 2000, kun fordi den havde brugervejledninger på spansk til mine "uerfarne" tekniske stab. Vi har anvendt Linux siden april 2000 og skiftede til Debian straks da resten af den tekniske stab kom på "omgangshøjde" og havde samlet erfaring nok til at håndtere de administrative opgaver; hele it-afdelingen (ni personer) har skiftet til Debian (kørende testing/sid pt.). Nu kunne de ikke affinde sig med noget andet: Årsagerne er driftssikkerhed, håndterbarhed og softwaretilgængelighed.

Vi anvender fri software alle steder hvor det er muligt, vi bruger kun proprietær software hvor der ikke er andre valg (den eneste grund til at vi stadig har Oracle installeret, er fordi det er besværligt at flytte vores data... indtil videre :-) ).