Montana Tech, Butte, Montana, USA

På det Datalogiske institut på Montana Tech, kører vi Debian 3.0 på vores institutets to primære servere (den ene er nfs-server, den anden er den primære server folk bruger ved login fra udenfor campus), og på elleve andre maskiner i et generelt undervisningslokale som anvendes af omkring 60 studerende på tre af vore kurser.

Vi har ikke en udnævnt systemadministrator, så det har altid været vigtigt for os at vore systemer kører med et minimum af problemer, dag efter dag. Debian 3.0 har levet op til udfordringen: de studernede bruger vore servere til netværksopgaver, programmering i C og C++, og der har ikke været problemer med systemerne.

Debians pakkesystem (vi tilgår det normalt via dselect) er en stor gevinst. Sikkerhedsopdateringer er ubesværede, og systemerne lever uden problemer op til vores nuværende behov. Jeg har brugt flere forskellige kommercielle udgaver af Unix, og Debians pakkehåndteringsystem og driftsikkerhed slår dem alle ubesværet. (Jeg har været systemadministrator i både akademiske og industrimiljøer, så mine erfaringer med kommercielle systemer har været langvarige og pinefulde...)